Prima paginăRural

Infrastructura școlară și rutieră din comuna Trifești va fi reabilitată

Dimensiune text

Locuitorii satului Miron Costin, din comuna Trifești, se vor bucura de asfalt. Școala din satul Trifești va intra, în acest an, într-un program de reabilitare termică, care constă în montarea unei centrale termice și în izolația termică a clădirii.

 

 

Asfaltarea se va face ca urmare a unui proiect implementat prin măsura 3.2.2. „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale”.
Inițial, proiectul a fost depus pentru asfaltarea a 8,4 kilometri de drum, prin programul «Reabilitarea și modernizarea a 10.000 kilometri de drumuri județene și locale», inițiat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, dar nu am primit finanțare. Cum acest drum a fost afectat de inundațiile din 2010, prin revărsarea unui pîrîu care străbate satul Miron Costin, am primit finanțare doar pentru trei kilometri de drum„, a spus Gheorghe Cozma, viceprimarul comunei Trifești.

Școala din satul Trifești va intra, în acest an, într-un program de reabilitare termică, care constă în montarea unei centrale termice și în izolația termică a clădirii. „Reabilitarea școlii va fi făcută din fonduri proprii. Lucrările vor fi finalizate pînă la 15 septembrie„, a spus viceprimarul comunei Trifești. Tot într-un proces de reabilitare va intra și sala de festivități a comunei.
Este prima reparație capitală la care este supusă clădirea, după cea din 1987, cînd clădirea a suferit pagube în urma unui incendiu. Lucrările de modernizare a clădirii, începute în 2011, vor fi realizate din fonduri de la bugetul local. Anul trecut a fost schimbat acoperișul, iar în acest an am programat modernizarea integrală a clădirii„, a spus viceprimarul Cozma. Lucrările vor fi reluate la sfîrșitul lunii aprilie.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0