Infractorii pătrund în casele bătrânilor prezentându-le promoţii sau cadouri

HomeActualitate

Infractorii pătrund în casele bătrânilor prezentându-le promoţii sau cadouri

 

Polițiștii atrag atenția asupra câştigării încrederii persoanelor vârstnice, prin prezentarea de produse la preţuri promoţionale ori de cadouri din partea unor magazine sau autorităţi, care le asigură infractorilor accesul, fără efort, în locuinţele şi la economiile acestora.

Este bine de știut că supermarketurile şi hipermarketurile au promoţii şi oferă cadouri doar în interiorul magazinelor. Popularizarea acestor promoţii se realizează prin intermediul cataloagelor disponibile în magazin, pe site-urile de pe internet sau oferite de distribuitorii ambulanţi, nicidecum prin prezentarea produselor la domiciliu.

„Nu invitaţi necunoscuți în casă, în curte, chiar dacă care pretind că doresc să vă vândă produse la preţuri mici, să vă ofere bunuri cu titlu de cadou sau ca pomană. Țineți uşa sau poarta încuiate, chiar dacă sunt acasă. Nu ţineți în casă sume de bani sau bunuri de valoare; acestea trebuie

păstrate în depozite bancare. Dacă, totuşi, alegeți să le păstrați în locuinţă, nu le depozitați în şifonier, acesta fiind primul loc în care caută hoţii. Nu depozitați la vedere, în curte, pe balcon sau în faţa uşii de acces, ambalajele obiectelor de valoare pe care le-ați achiziţionat. Nu invitați acasă persoane pe care doar ce le-ați cunoscut şi care vă spun poveşti impresionante de viaţă. Acestea pot profita de ocazie pentru a fura bunuri şi s-ar putea folosi chiar de violenţă pentru a-şi atinge scopul”, avertizează reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Traiasca ,,mica gratziere” !!! Puscaria nu mai e o ,,pedeapsa” ci un ,,pension” (adica ,,scoala de hoti”- da’ cu conditzii de ,,educatie” nu ca-n… libertate !!!)