Informări despre cum se pot accesa scheme de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor în economie

Informări despre cum se pot accesa scheme de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor în economie

Dimensiune text

 

Mai multe hotărâri de Guvern emise anul trecut și în acest an privesc flexibilizarea procesului de implementare a schemelor de ajutor de stat, pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie. Și la nivelul județului Neamț, aceste informații vor fi diseminate către persoanele interesate. Printr-un comunicat de presă remis redacției noastre, suntem informați că Biroul Ajutor de Stat, Practici Neloiale şi Preţuri Reglementate  din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi – la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Neamţ, persoana de contact Elisei Rotaru (e-mail elisei.rotaru.nt@anaf.ro), va fi punct de informare locală  permanentă pentru toţi operatorii economici, din judeţul Neamţ, care doresc să acceseze această schemă de ajutor de stat.

Promovarea prezentei scheme de ajutor de stat se va face şi prin intermediul întâlnirilor bilunare, în teritoriu, cu operatorii interesaţi, respectiv cei care pot realiza o investiţie de minim un milion de euro (4,5 milioane lei), fără T.V.A., într-un domeniu de activitate eligibil.

În luna august 2019, în judeţul Neamţ, întâlnire pe această temă va avea loc pe 27.08.2019, ora 11.–, la Piatra Neamţ, la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, în sala de şedinţe.

Procesul de implementare a schemelor de ajutor de stat este reglementat de: H.G. nr. 476/2018, publicată în Monitorul Oficial nr. 580/09.07.2018, H.G. nr. 880/2018, publicată în Monitorul Oficial nr. 954/12.11.2018 şi H.G. nr. 1046/2018, publicată în Monitorul Oficial nr. 25/10.01.2019, de modificare şi completare a H.G. nr. 807 / 2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie, mai precizează reprezentanții Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0