Info-sănătate

Medicamente pentru bolnavii de cancer, în regim de urgență

Spitalul Municipal de Urgență Roman a primit, joi, de la Ministerul Sănătății, o adresă prin care i se solicită necesarul de medicamente oncologice. Ministerul Sănătății va încheia un protocol de colaborare cu Antibiotice SA Iași și cu Unifarm SA, pentru achiziția medicamentelor oncologice care nu se găsesc pe piața românească, asftel încît să poată fi eliminate disfuncționalitățile în tratamentul pacienților cu afecțiuni oncologice. Spitalele trebuie să comunice în cel mai scurt timp necesarul pentru un an de medicamente oncologice ieftine, cele pe care nu le găsesc pe piața românească. În baza acestor raportări, cele două societăți vor demara procedura de achiziție pentru nevoi speciale. Medicamentele vor fi livrate către spitale în baza unor contracte ferme încheiate între societățile comerciale și unitățile sanitare. Potrivit medicului Mircea Coadă, managerul spitalului, necesarul este deja întocmit și soluția cea mai bună este distribuirea acestor medicamente prin intermediul farmaciilor spitalelor.

 

Sală specială de laparoscopie

La Spitalul Municipal de Urgență Roman a fost dată în funcțiune, săptămîna trecută, o sală de operație specială pentru intervențiile laparoscopice. Aici vor fi efectuate intervenții chirurgicale miniinvazive pentru diverse afecțiuni, inclusiv ginecologice.
S-a decis amenajarea unei săli speciale, avînd în verdere că linia laparoscopică este nouă, iar numărul acestor intervenții a crescut foarte mult în ultima perioadă. Practic, chirurgia laparoscopică va fi viitorul spitalului„, a precizat medicul Mircea Coadă, managerul spitalului. Numai anul trecut, sub coordonarea șefului secției Chirurgie, Dan Arvătescu, s-au realizat 540 de intervenții laparoscopice.


COMENTARII

WORDPRESS: 0