Prima paginăActualitate

Incidentele electorale sînt bine gestionate

Dimensiune text

Marți, 22 mai, reprezentanții structurilor județene ale Ministerului Administrației și Internelor au participat la o videoconferință ce a avut ca teme măsurile și misiunile circumscrise alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din l0 iunie.

 

În cadrul acestei întîlniri de lucru s-a făcut o analiză a principalelor evenimente cu incidență electorală, înregistrate la nivelul țării, reamintindu-se, totodată, factorilor de decizie din MAI cu responsabilități în asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică necesitatea desfășurării unui proces electoral corect și echidistant.

Prezent la videoconferință, chestorul principal de poliție Petre Tobă, șeful Poliției Române, a menționat buna cooperare la nivel interinstituțional între Poliție și celelalte instituții cu atribuții în gestionarea alegerilor publice locale, apreciind funcționarea bună a centrelor de comandă de la nivel teritorial, organizate să acționeze în sistem integrat. În același context, șeful Poliției Române a cerut inspectorilor șefi de poliție de la nivel teritorial implicare în rezolvarea tuturor incidentelor care pot aduce atingere ordinii de drept.

Inspectorul General al Jandarmeriei Române și șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au cerut reprezentanților MAI din teritoriu prioritizarea resurselor și grijă sporită în asigurarea securității participanților la evenimentele publice care implică un public numeros.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0