Prima paginăNeamt

Incidente în ziua votului

Dimensiune text

Cinci reclamaţii au primit poliţiştii din judeţ în ziua votului. Cele mai multe au fost din zona Romanului. Printre faptele reclamate au fost mita electorală, ameninţarea şi lovirea. La Piatra Neamţ, un alegător a plecat la cumpărături cu ştampila de vot.

 

 

Sesizările electorale de la aceste alegeri parlamentare au fost puţin numeroase, în comparaţie cu alte scrutinuri. Poliţiştii au înregistrat câteva reclamaţii de la reprezentanţi ai partidelor politice sau de la cetăţeni.

Poliţia municipiului Roman a primit duminică, în jurul prânzului, o sesizare privind săvârşirea infracţiunii de mită electorală. Sesizarea a fost depusă de reprezentanţi ai USL. Aceştia au reclamat faptul că în apropierea secţiei de votare nr. 87, de pe bulevardul Republicii, este parcat un autoturism în portbagajul căruia se află mai multe sacoşe cu însemne electorale ale ARD, mai exact, cu numele Elenei Udrea. Conform celor care au făcut sesizarea, pachetele din maşină erau oferite oamenilor după ieşirea de la urne. Când poliţiştii au ajuns la faţa locului, şoferul autoturismului a spus că sacoşele din portbagaj rămăseseră din perioada de campanie electorală şi că nu avea intenţia de a le distribui. „În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de oferire de mită electorală. După finalizarea cercetărilor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman va oferi soluţia legală”, a afirmat subcomisarul Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Neamţ.

Poliţiştii de la Postul de Poliţie Sagna au sancţionat, duminică, o vânzătoare a unui bar din localitate. Femeia vindea băuturi alcoolice la barul la care lucra, deşi unitatea de alimentaţie publică se află la mai puţin de 500 de metri de o secţie de votare. Femeia a fost sancţionată cu suma de 500 lei.

Duminică după-amiază, mai mulţi romaşcani au sunat la Poliţie şi au sesizat faptul că au primit SMS-uri semnate cu numele primarului Laurenţiu Leoreanu, prin care erau îndemnaţi să voteze cu Elena Udrea. „Sesizările au vizat continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale. Fapta a fost înregistrată cu autor necunoscut, constituie contravenţie, iar colegii mei vor continua cercetările”, a precizat subcomisarul Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

La Oniceni a fost o sesizare privind transportul alegătorilor la vot cu maşinile, dar cel împotriva căruia a fost reclamată situaţia le-a spus poliţiştilor că a venit să o aducă la secţia de votare pe bunica sa.

O altă plângere a fost depusă la Poliţia municipiului Roman de Cezar Avramuţă. „Stegarul dac” flutura drapelul României în faţa sediului de campanie al Elenei Udrea. În apropierea acestuia se aflau şi câţiva tineri care purtau pancarte cu mesaje împotriva „stegarului dac”. Se pare că, la un moment dat, unul dintre tineri l-a lovit pe Cezar Avramuţă cu o pancartă în zona capului. „Stegarul dac” a suferit o contuzie la urechea stângă, nefiind nevoie de internarea acestuia în spital. După incident, Cezar Avramuţă a depus o plângere la Poliţie pentru comiterea infracţiunilor de ameninţare şi lovire.

La Biroul Electoral Judeţean Neamţ, sesizările au vizat incidente minore, care au fost rezolvate în scurt timp. Trei reclamaţii – două din Piatra Neamţ şi una din Tîrgu Neamţ – au denunţat continuarea propagandei electorale. Alte sesizări au avut drept obiect urna specială. „Și de la Roman am primit reclamaţii cu privire la refuzul de a trimite urna specială la solicitanţi, dar situaţia s-a rezolvat când au fost prezentate membrilor secţiilor de votare documentele prin care se justifica solicitarea urnei mobile. În alte sesizări ni se aducea la cunoştinţă faptul că urna în care se depun buletinele de vot nu este bine sigilată sau că lumina în secţia de votare este prea slabă. Un incident amuzant a fost când, la o secţie de votare din Piatra Neamţ, s-a constatat lipsa unei ştampile cu menţiunea «VOTAT». La scurt timp, însă, un alegător a venit cu ştampila, spunând că a luat-o din greşeală şi a plecat, după vot, la cumpărături”, a afirmat judecătorul Cristinel Dumitreasa, preşedintele BEJ Neamţ.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • claemi 9 ani

    „Stegarul Dac” este un Roman Adevarat si multi ar trebui sa luam EXEMPLU curajul sau de a protesta impotriva nedreptatilor SISTEMULUI.