Prima paginăActualitate

Închisoare pe viață pentru studentul romașcan care și-a ucis un coleg cu 20 de lovituri de cuțit

Închisoare pe viață pentru studentul romașcan care și-a ucis un coleg cu 20 de lovituri de cuțit

Dimensiune text

 

Judecătorii Tribunalului Iași au dat joi, 14 decembrie, sentința în cazul studentului romașcan acuzat de omor, tentativă la omor, tâlhărie, infracțiuni comise sub formă calificată, și distrugere, după ce, în luna noiembrie a anului 2015, și-a înjunghiat doi colegi într-o cameră de cămin a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Astfel, Aurelian Giosan a fost condamnat, în primă instanță, la închisoare pe viață. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Iași.

„Instanța a dispus condamnarea inculpatului Giosan Aurelian la pedeapsa rezultantă de detenție pe viață, pentru comiterea infracțiunilor de omor calificat, tentativă la omor calificat, tâlhărie calificată și distrugere. A fost obligat la plata unor daune materiale de 6.816 de lei către Universitatea «Alexandru Ioan Cuza». De asemenea, a unor daune materiale de 3.600 de lei și a unor daune morale totale de 500.000 de euro către părțile civile”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Tribunalului Iași, Daniel Mirăuță, citat de Hotnews.

Pe 9 noiembrie 2015, Aurelian Giosan (foto), pe atunci student în primul an la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, și-a înjunghiat doi colegi de cameră, în căminul C4 (foto) din Complexul Târgușor Copou. După aceea, Giosan a dat foc la cameră, a închis ușa și a fugit, el fiind prins abia după o zi şi noapte de căutări.

Citește și:   Reținuți de polițiști pentru tâlhărirea unui minor pe o stradă din Roman

Victimele au fost găsite de pompierii care au fost chemați să stingă incendiul din camera de cămin. Una dintre victime, Victor Nour, un tânăr din Republica Moldova, a fost găsit cu 20 de plăgi înjunghiate, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. A doua victimă, Casian Harpa, originar din judeţul Neamţ, din comuna Urecheni, a fost înjunghiat de 18 ori și a fost transportat în stare gravă la spital, supraviețuind în urma eforturilor medicilor de a-i salva viața. Mărturia lui a fost decisivă pentru mersul anchetei.

 

Foto: Ziarul de Iași

 

 

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • UNICUL 4 ani

  Sa ii dea 2 condamnari pe viata,jegosului!A nenorocit doua familii!Sper sa ramana toata viata in puscarie,dar se pare ca nu va fi asa pentru ca taica-su’ are bani si DON Tomaşeschi se ocupa sa ii ia pe toti.Acest criminal este fiul lui Aurel Giosan de la Roman,care este un bisnitar ce a lasat multa lume fara bani in zona Casei de Cultura din Roman.Mai este si codosul Politiei,mai ales al celor de la „Economic” si este prieten foarte bun si cu tiganii laiesi din Strada Noua.In urma cu vreo zece ani,impreuna cu unii dintre acestia ca Leustean,Aurica Berescu si altii au incercat sa omoare un bodyguard al unui club din Gara,dar acest baiat a fost mai smecher decat ei si le-a dat-o in „sfarla”.Imi pare foarte bine ce i se intampla fiului lui Giosan Aurel,ca isi merita soarta si el si taica-su’.

 • Cam mult,,,detentie pe viata,da desigur a fost ucis cu sange rece un tanar,altul a fost la un pas de moarte,dar cate crime si cate tentative de crime ,nu sunt sau au fost din pacate in tara noastra si nu au fost pedepsit de loc,sau cu suspendare ,in cel mai bun caz cu cativa ani?Sa luam exemplu,uciderea Mihaelei Runceanu,asasinul este liber,acum in Anglia,nu a fost pedepsit pe viata ,iar crima este trasa la indigo,a ucis,a dat foc si a fugit.De ce o instantada detentie 25 ani si alta pe viata?Nu mi se pare corect!Este drept nu poate ramane nepedepsit ptr.ceea ce a facut,a luat viata altuia,a incercat sa ucida si alt coleg,dar nu este la fel de grav si uciderea cantaretei,dar a fetei de la metrou,unde daca criminala se constata ca este o bolnava psihica grava,poate scapa de inchisoare.Justia romana ar trebui sa fie corecta,echitabila ,dar se pare ca nu!pentru unii muma ,pentru altii ciuma ,cum prea bine zice un proverb romanesc.

  • Nu merita doar pedeapsa pe viata…moarte prin spanzurare sau scaun electric!!!!noi trebuie sa-i platim acum masa si cazarea pe viata a acestui om gunoi!