HomeActualitateRoman

Închisoare cu suspendare, pentru viața unei tinere

„Motănel” a scăpat de închisoare. Părinţii victimei vor primi daune morale de 300.000 de lei de la asigurator.

Joi, 19 martie, Curtea de Apel Bacău a hotărât că Alexandru Mihăilă nu trebuie să facă închisoare cu executare, pentru accidentul rutier pe care l-a provocat pe 19 noiembrie 2013. Hotărârea definitivă şi irevocabilă a instanţei de judecată, după aproximativ şase luni de proces, este de trei ani de închisoare cu suspendare şi despăgubiri morale de 300.000 de lei, pentru viaţa unei adolescente de 12 ani.

Tânărul Mihăilă – sau „Motănel”, cum îi spun cunoscuţii – circula cu autoturismul pe bulevardul Roman-Muşat. Ajuns la trecerea pentru pietoni din zona Băncii Transilvania, a accidentat-o pe adolescentă, care traversa strada regulamentar, dinspre Femina, către Banca Transilvania. După accident, copila a fost transportată în stare gavă la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman şi, ulterior, medicii au dispus transferarea ei la un spital din Iaşi. După câteva zile, însă, adolescenta a decedat. Astfel, Alexandru Mihăilă a fost cercetat penal pentru ucidere din culpă.

În luna iulie 2014, anchetatorii l-au trimis pe Mihăilă în judecată, cerând închisoare cu executare, mai ales că, la câteva zile după ce a provocat accidentul, tânărul a făcut scandal într-o discotecă din comuna Trifeşti.

Magistraţii Judecătoriei Roman au considerat că Alexandru Mihăilă merită o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare şi că părinţii tinerei ucise trebuie să primească fiecare 100.000 de euro despăgubiri morale. Hotărârea Judecătoriei Roman a fost modificată de Curtea de Apel Bacău, care a dispus trei ani de închisoare cu suspendare pentru Mihăilă şi un termen de încercare de cinci ani. De asemenea, au fost micşorate sumele în ceea ce priveşte despăgubirile morale, astfel că părinţii adolescentei vor primi, fiecare, de la asigurător, câte 150.000 de lei. Părinţii vor primi alţi 18.500 de lei cu titlu de daune materiale.

Alexandru Mihăilă va mai trece pe la judecătorie şi de acum înainte, fiindcă este judecat pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice şi port ilegal de obiecte periculoase, în dosarul penal întocmit de oamenii legii după scandalul din discotecă.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • irene 8 ani ago

    Asta e justitia din Romania. Cine mai are incredere in ea?….Cum sa nu prolifereze infractionalitaea si criminalitatea daca nu prin asemenea judecati??

  • dumitrache gheorghe 8 ani ago

    Si nu uitati cat valoreaza viata in fata judecatorilor sa le fie rusine…..