Începe o nouă ediție a „Serbărilor zăpezii”, în stațiunea Durău

HomeTimp liber

Începe o nouă ediție a „Serbărilor zăpezii”, în stațiunea Durău

 

Distracția pe zăpadă se mută la Durău, începând din data de 24 ianuarie și până pe data de 2 februarie a acestui an. Iubitorii sporturilor de iarnă sunt așteptați să petreacă două weekend-uri la poalele Muntelui Ceahlău. Durău Park este o pârtie ideală pentru săniuș și schi, atât pentru începători cât și pentru avansați, este invitația lansată de site-ul oficial de turism al județului Neamț, www.viziteazaneamt.ro .

Cu o lungime de 406 metri și o lățime de minimum 62 metri, o diferență de nivel de 35 metri și un grad mediu de dificultate, pârtia a fost redeschisă în anul 2012 și are un sistem de teleski modernizat în decembrie 2018, având crose duble și o capacitate de transport de 1200 persoane/ oră. Tot aici, o pârtie mai mică de 200 metri a fost special amenajată pentru copii, începători și pentru săniuș.

Programul evenimentului cuprinde concursuri de schi și săniuș, coborâri spectaculoase pe schiuri în slalom și în viteză, jocuri de lumini laser, focuri de artificii, muzică și disco party cu artiști cunoscuți.

Durău Park dispune și de un centru de închirieri, tunuri de zăpadă, iluminare nocturnă și monitori de schi pentru cei care doresc să învețe să practice acest sport.

„Stațiunea Durău este un loc special și preferat de turiști în tot timpul anului. De aici, pornesc două trasee spre platoul Muntelui Ceahlău, denumit și muntele rugăciunii și al păstoritului, singurul munte sfânt din țară cu hramul pe 6 august și al doilea din lumea creștină, după Muntele Athos. Nu puțini sunt cei care, odată ajunși pe Masivul Ceahlău, își doresc să revină curând, pentru că muntele fascinează prin frumusețea peisajelor, a locurilor și a stâncilor cu poveștile și legendele lor minunate”, mai arată invitația lansată de organizatori.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0