Începe asfaltarea străzii Mihai Viteazul

HomeSocial

Începe asfaltarea străzii Mihai Viteazul

 

Miercuri, 6 noiembrie, reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Neamț au predat constructorilor amplasamentul pentru reabilitarea cu covor asfaltic a străzii Mihai Viteazul din municipiul Roman. Licitația s-a desfășurat în cursul lunii septembrie, iar câștigătoare a contractului pentru efectuarea lucrărilor de asfaltare pentru segmentul de stradă de patru kilometri a fost asocierea dintre societatea DRUPO Neamț și firma Darcons, costurile ridicându-se la circa 2 milioane de lei.

„Așa cum am promis anterior – când am încheiat protocolul de înțelegere pentru a lua în administrarea CJ Neamț acest segment de patru kilometri de drum județean de la Primăria municipiului Roman –, am spus că atunci când primăria finalizează lucrările de încadrare a dumului, a doua zi voi veni să preiau acest segment de drum pentru turnarea covorului asfaltic. Începând de mâine, firmele care sunt în contract cu CJ Neamț vor începe lucrările de asfaltare a acestui segment de drum, unul extrem de important pentru romașcani, dar și pentru traficul care duce spre comunele Sagna, Doljești sau Bîra. Estimăm că în maximum o săptămână este turnat covorul asfaltic și marcajele vor fi făcute. Le urez mult succes constructorilor și le mulțumesc tuturor pentru implicare. Cred că, indiferent de culoare politică, parteneriatul între CJ Neamț și Primăria municipiului Roman trebuie să continue, așa cum am promis romașcanilor – asta înseamnă administrare eficientă și responsabilă pentru cetățeni.”, a afirmat cu acest prilej președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

La finele anului trecut, consilierii locali romașcani au aprobat darea în administrarea CJ Neamț a străzii Mihai Viteazul, președintele Ionel Arsene fiind prezent în Roman și oferind garanții că, anul acesta, artera va fi reabilitată în totalitate cu covor asfaltic. În acest an, Primăria Roman a efectuat lucrările de realizare a canalizării pentru preluarea apelor pluviale pe această stradă, sectorul pe care aceasta nu a avut prevăzut un astfel de sistem – segmentul de drum cuprins între strada Chimiei și strada Ștefan cel Mare. Tot din această vară, administrația locală s-a ocupat de lucrările necesare înlocuirii bordurilor și realizării trotuarelor pe strada Mihai Viteazul, segmentul dintre strada Ștefan cel Mare până la intersecția cu strada Tirului. Până la acest moment s-au încheiat lucrările de montare a bordurilor, astfel încât să poată începe asfaltarea, după care se va trece și la modernizarea trotuarelor cu pavele.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0