Prima paginăActualitateRoman

Încep reparaţiile la blocurile ANL

Dimensiune text

Romaşcanii care locuiesc la blocul ANL nr. 10, dar şi din alte blocuri de pe strada Vasile Lupu, vor scăpa de grija inundării locuințelor ca urmare a infiltrării apei de ploaie sau din topirea zăpezii.

Autorităţile locale au semnat un contract cu societatea comercială Modern Construct, pentru repararea acoperişurilor blocurilor ANL. Planul reprezentanţillor Primăriei Roman este acela ca, până la venirea sezonului rece, să fie reparate măcar acoperişurile de la două din cele cinci blocuri ANL cu probleme, iar primul bloc care va intra în reparaţii începând de luni, 26 august, este blocul nr. 10. Doar pentru lucrările necesare unui singur bloc, costurile se ridică la aproximativ 45.000 de lei. De altfel, consilierii locali au aprobat, la începutul lunii august, 45.000 de lei din bugetul local, banii urmând a avea această destinaţie.

Problemele cu apa care se scurgea în apartamente a fost identificată de chiriaşi în iarna 2011 – 2012. Atunci, cei care locuiesc în acele imobile s-au plâns autorităţilor de problema infiltraţiilor ca urmare a ninsorilor abundente. Reprezentanţii administraţiei locale au constatat că există unele erori de proiectare în ce priveşte acoperişurile blocurilor ANL şi, pentru înlăturarea zăpezii de pe acoperişurile acestor blocuri, municipalitatea a apelat la echipe de alpinişti profesionişti. Îndreptarea erorii de proiectare a fost făcută de o echipă de tineri arhitecţi de la Facultatea de Arhitectură din Iaşi.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • un cetățean 8 ani

    Blocuri ANL construite de câțiva ani și deja au nevoie de reparații ?
    ,,erori de proiectare în ce priveşte acoperişurile blocurilor ANL,,- și cine răspunde de aceste ,, erori,, de proiectare ?

  • Bacauanu 8 ani

    Ce va facut sa credeti ca lucrarile vor incepe pe 26….sau 27 sau 28-29….sunt satul sincer …..cand antr-un final sau inteles,,,,ce credeti? sau certat de la bani si uteasa a inceput sezonul ploilor ………?!!!?!!