Prima paginăActualitateRoman

Incendiu la Primărie şi cutremur în şcolile din Roman

Dimensiune text

Accesul în Primăria municipiului Roman va fi blocat în dimineaţa zilei de vineri, 27 februarie, din cauza unui exerciţiu de intervenţie în caz de incendiu. În cadrul exerciţiului, calea de acces principală în instituţie va fi blocată. „Astfel, evacuarea personalului şi a cetăţenilor se va face pe ieşirile laterale spre bulevardul Roman Muşat şi Judecătoria Roman. La recepţionarea semnalului de alarmare la dezastre, personalul este obligat să întreprindă următoarele măsuri: să închidă aparatura electrică aflată în stare de funcţionare, să evacueze cetăţenii aflaţi în birou şi să se deplaseze spre punctul de adunare aflat în parcarea de la Colegiul Naţional «Roman-Vodă». De asemenea, personalul menţionat în planul de evacure afişat pe fiecare nivel în parte va trebui să efectueze evacuarea persoanelor şi bunurilor”, a anunţat Constantin Cudalb, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Roman.

În cadrul acestui exerciţiu, între orele 10.30 şi 12.00, activitatea casieriei Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale va fi oprită, urmând a fi reluată pentru intervalul orar 12.00 – 13.45.

Tot vineri, începând cu ora 9.45, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Judeţean Neamţ, va desfăşura, la nivel judeţean, un exerciţiu privind modul de comportare, în caz de cutremur, al elevilor şi cadrelor didactice din unităţile de învăţământ din judeţ. Activitatea are drept scop şi popularizarea campaniei naţionale „Nu tremur la cutremur” în rândul personalului didactic, preşcolarilor şi elevilor, în vederea transmiterii unui mesaj unitar, conţinând informaţii corecte privind modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Gheorghe 6 ani

    De ce folositi un titlu panicard daca aveti intentia sa informati locuitorii orasului ? E pacat de scoala pe care ati facut-o in domeniul jurnalistic. Eu unul nu apreciez un astfel de titlu chiar daca am intuit despre ce este vorba. Nu va mai inspirati din titlurile afisate pe banda a televiziunilor .