Incendiu la locuințele sociale din strada Fabricii

HomeActualitate

Incendiu la locuințele sociale din strada Fabricii

 

strada fabricii locuinte socialeMiercuri, 19 octombrie, un incendiu s-a produs în strada Fabricii, la unul dintre blocurile în care stau asistații sociali ai municipiului. Focul a fost unul care s-a propagat rapid, dar, din fericire, nimeni nu a fost rănit. Pagubele sunt însemnate, iar Primăria caută soluții rapide de a interveni pentru a reamenaja camerele afectate.

La ora 18:23, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre producerea unui incendiu la un complex de locuințe sociale din municipiul Roman, de pe strada Fabricii. “La locul intervenției s-au deplasat un ofițer și 21 subofiţeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman, cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, o ambulanță și un autoturism, care au acționat pentru stingerea incendiului. În urma incendiului a ars acoperișul pe circa 400 de metri pătrați, cu învelitoare de tablă, șindrilă, plăci azbociment și deșeuri textile pentru izolare. S-au degradat plafoanele construite din rigips și materiale termoizolante textile, parchet și dușumele din nouă locuințe sociale”, se arată în comunicatul ISU Neamț. Cauza probabilă a incendiului a fost, conform pompierilor, un coș de fum amplasat necorespunzător față de materiale combustibile.

Lucrările de refacere încep de joi

Încă de miercuri seară, echipele Primăriei au fost prezente la fața locului pentru a vedea dimensiunea pagubelor și ce măsuri urgente se pot întreprinde. Până joi la prânz, se mai făceau încă măsurători.

„Totul a pornit de la un coș de fum. A ars, de la acesta, acoperișul. Au fost afectate 10-12 camere și aproape o mie de metri pătrați din acoperiș. Echipele Primăriei se află la fața locului pentru a evalua situația. Încercăm să găsim acum un constructor care să înceapă de azi (n.r. – joi, 20 octombrie) lucrările de refacere. Cele mai multe camere sunt doar afumate, dar în cazul a 3-4 dintre ele este nevoie de înlocuirea tâmplăriei de lemn. Nu se pune problema mutării locatarilor pe perioada efectuării lucrărilor”, a declarat Ovidiu Bojescu, city-managerul municipiului.

Chiar dacă pagubele nu au fost încă estimate până la această oră, autoritățile se așteaptă ca întreaga cheltuială cu refacerea camerelor și acoperișului afectat să ajungă la câteva zeci de mii de lei.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0