Incendiu într-un apartament de pe strada Gloriei

HomeActualitate

Incendiu într-un apartament de pe strada Gloriei

Luni, 6 februarie, la ora 15:53, pompierii au fost înștiințați, prin apel la 112, despre producerea unui incendiu la un apartament situat într-un bloc de locuințe de pe strada Gloriei, în municipiul Roman, informează ISU Neamț. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta în balconul unui apartament situat la al treilea etaj, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință.

„Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. De asemenea s-a acționat și pentru evacuarea fumului din apartament. Au ars bunurile materiale depozitate în balcon – obiecte de mobilier, materiale textile, alimente etc. – și s-a degradat tâmplăria din PVC de la fereastra și ușa camerei ce făcea legătura cu balconul. Nu au fost persoane evacuate și nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Cauza probabilă de producere a incendiul a fost fumatul”, a precizat sergent major Clarisa Jinga, purtător de cuvânt al ISU Neamț.

Pentru a evita producerea unor evenimente nedorite, pompierii recomandă ca, dacă fumați într-o încăpere, să folosiți o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne uşor și să fie confecţionată dintr-un material ce nu ia foc. Puteți pune în scrumieră puţină apă, care va favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări. Dacă vă întindeți în pat sau în fotoliu pentru a vă odihni, nu aprindeţi ţigara. Mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor sau pe orice alt material combustibil şi astfel poate lua foc întreaga locuinţă. Stingeți țigara în scrumieră, niciodată în coşul de gunoi, nu lăsaţi scrumul sau ţigara să ardă în scrumieră și nu aruncați restul de țigară decât după ce v-ați asigurat că e stins.

Nu aruncați mucurile de țigară pe jos în apropierea materialelor combustibile – în apropierea locuinței, a magaziilor de lemne, a depozitelor de furaje sau a adăposturilor de animale etc. De asemenea, dacă sunteți în autoturism și fumați, aveți grijă să nu aruncați restul de la țigară pe geam, pentru că puteți incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii, au mai transmis reprezentanții ISU Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0