Prima paginăSanatate

Încă un proiect încheiat cu succes la Spitalul Roman

Dimensiune text

Joi, 7 iunie, la Spitalul Municipal de Urgență Roman a fost inaugurată secția de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul instituției sanitare. Secția a fost renovată și reabilitată în totalitate, iar lucrările au fost executate cu bani atît din bugetul propriu al spitalului, cît și cu bani alocați de către Primăria Municipiului Roman.

 

La eveniment au participat primarul Dan Laurențiu Leoreanu, deputatul Marius Neculai, conducerea spitalului, dar și medici care activează în cadrul instituției. „Ne aflăm la inaugurarea unei secții foarte importante pentru spital, pentru că aici se monitorizează și se aplică tratament pacienților care au suferit intervenții churirgicale, astfel că dotarea și amenajarea ei erau foarte importante. Au fost montate console speciale care asigură oxigenul bolnavilor și aparatura de monitorizare. Din discuțiile pe care le-am avut cu cei de la Arcelor Mitall anul trecut, urmează să primim produse medicale și paturi pentru această secție. Iată că, etapă cu etapă, spitalul a reușit să se modernizeze și să ofere servicii medicale de calitate. Alături de conducerea spitalului, dorim ca, pas după pas, să desăvîrșim modernizarea spitalului Roman și să-l aducem la standarde europene, întrucît este foarte important pentru locuitorii din oraș, dar și pentru Asociația Roman Metropolitan, datorită faptului că e situat într-o zonă geo-strategică foarte importantă și traficată, și anume E85. Cu amenajări de ultimă oră, va crește și gradul de a putea salva, de a trata și a veni în sprijinul cetățenilor„, a apreciat primarul Laurențiu Leoreanu.

Așa cum am afirmat cînd am obținut gradul III de încadrare, spitalul a intrat într-un proces amplu de renovare și reabilitare. Putem enumera numai cîteva secții în care lucrările s-au încheiat, cum ar fi Maternitatea, care a obținut gradul II, sau blocul operator. Mă bucur că la Roman există o echipă, în frunte cu domnul primar și conducerea spitalului, oameni care au colaborat în așa fel încît aceste lucrări să fie posibile. Ele nu se vor opri aici. Cred că, în scurt timp, vom avea un spital cu adevărat modern, primitor și care să ofere servicii medicale de calitate„, a declarat deputatul Marius Neculai.

A fost unul din principalele obiective pe care mi le-am propus, și anume să aducem la standarde superioare această secție. Practic, este doar un început, întrucît acum au fost amenajate spațiile și, în perioada următoare, așteptăm echipamentele promise din America. }in să mulțumesc tutoror celor care s-au implicat, inclusiv Primăriei Roman, iar scopul nostru nu este decît să oferim confort profesional celor care lucrează aici, întrucît este o specialitate foarte complicată, dar și acela ca pacienții să fie mulțumiți de servicii oferite„, a spus medicul Mircea Coadă, managerul spitalului.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0