Prima paginăActualitate

Încă un eveniment privat întrerupt de polițiști, duminică

Încă un eveniment privat întrerupt de polițiști, duminică

Dimensiune text

 

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Astfel, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul COVID-19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, în ultimele 24 de ore, peste 100 de polițiști și polițiști locali, precum și reprezentați ai Direcției Sanitare Veterinare au intensificat activitățile de verificare în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, precum și restaurante, terase, dar şi în mijloacele de transport în comun.

Au fost organizate 10 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri precum și mijloacele de transport în comun. În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 88 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 81 de mijloace de transport și au fost legitimate 441 de persoane.

Echipele de control au depistat 165 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. De asemenea, o sancțiune a fost aplicată unui operator economic pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 18.000 de lei.

Pe parcursul derulării acţiunilor, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în curtea unui imobil din localitatea Săvinești, se desfășoară o petrecere la care participă mai multe persoane. Echipajul de poliție s-a deplasat la fața locului, fiind identificate 17 persoane, care au fost sancționate contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, cu amenzi în cuantum de 5.000 de lei, iar evenimentul a fost oprit.

Citește și:   149 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț, 7.095 la nivel național

„În contextul creșterii numărului de infectări, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț vă recomandă să conștientizați importanţa măsurilor necesare, precum şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu COVID-19. Măsurile dispuse în acest context au caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, responsabile, de către fiecare persoană, pentru a limita riscul de infectare.

Scopul activităţilor desfăşurate de poliţişti nu este de a sancționa cetățenii, ci acela de a limita răspândirea virusului COVID-19, precum și de a preveni săvârșirea unor fapte de natură contravențională sau penală, în contextul stării de alertă. Reamintim că sancțiunile se aplică de către polițiști doar ca urmare a încălcării normelor legale, iar cuantumul acestora se stabilește prin evaluarea obiectivă a fiecărei situații constatate”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0