Prima paginăSanatate

Încă o suspiciune de hepatită la Centrul de Educație Incluzivă

Dimensiune text

Numărul cazurilor de hepatită din focarul înregistrat la Centrul de Educație Incluzivă Roman a ajuns la patru. Miercuri, 6 februarie, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț a fost sesizată de reprezentanții centrului cu privire la faptul că trei elevi sunt suspecți de hepatită.

 

 

Cei trei copii au fost internați în spital, iar probele prelevate au confirmat diagnosticul de hepatită. La sfârșitul săptămânii, un alt elev a fost internat în secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman, cu aceeași suspiciune de hepatită.
Numărul suspiciunilor din focar a ajuns la patru. Noi am vaccinat elevii și personalul din centru împotriva hepatitei, dar, dacă alți elevi au venit în contact cu bolnavii și au luat boala, vaccinul nu își face efectul. Noi monitorizăm, în continuare, situația din centru, având în vedere că este renovat și reabilitat recent, iar condițiile pe care le oferă sunt foarte bune„, a declarat medicul epidemiolog Roxana Pipirigeanu, șeful Serviciului Epidemiologic din cadrul DSP Neamț.

COMENTARII

WORDPRESS: 0