Încă o demisie din Consiliul Local Roman

HomePolitica

Încă o demisie din Consiliul Local Roman

Pe ordinea de zi a ședinței de îndată a Consiliului Local Roman de joi, 16 martie, s-a aflat un proiect de hotărâre privind constatarea încetării de drept a unui mandat de consilier și vacantarea locului de consilier local. Este vorba despre Teodora Baciu, consilier local din partea Partidului Împreună pentru Moldova (IPM).

Prin adresa înregistrată cu nr. 19779/13.03.2023, doamna Teodora Baciu, precizează faptul că demisionează din funcția de consilier local din partea Partidului Împreună Pentru Moldova. (…) După adoptare, hotărârea se va comunica de îndată Judecătoriei Roman pentru validarea mandatului supleantului din lista de candidaturi a Partidului Împreună Pentru Moldova de la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020”, se arată în referatul constatator la proiectul de hotărâre dezbătut joi de consilierii locali. Următorul supleant pe listele IPM pentru Consiliul Local Roman la alegerile locale din toamna anului 2020 este profesorul de istorie Ovidiu Albert, directorul Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Săbăoani.

Cu o experiență de 13 ani ca jurnalist, Teodora Baciu a candidat pentru funcția de primar al municipiului Roman la alegerile locale din 2020, fiind aleasă în funcția de consilier local din partea IPM. Aceasta a declarat că demisia din funcția de consilier local are la bază motive personale și că survine intenției de a demisiona din partidul IPM, care se va materializa oficial în zilele următoare. Teodora Baciu a precizat că va continua activitatea profesională în cadrul companiei în care lucrează și că, deocamdată, nu se va întoarce în presă.

În ceea ce privește politica, pentru moment prefer să iau o pauză. Eu am decis mai întâi să plec din IPM și, de aceea, pe cale de consecință, plec și din Consiliul Local. Nu m-am gândit dacă voi candida din nou la următoarele alegeri, e prea recent totul. Eu niciodată nu spun niciodată, dar, pentru moment, în următoarea perioadă, am nevoie de timp pentru mine, pentru a analiza dacă îmi mai doresc activitate politică și cu cine ar trebui să mă asociez. Recunosc că am primit deja telefoane, dar e mult prea devreme să iau o decizie. Experiența de consilier local a fost una foarte interesantă, mă bucur că am putut concretiza o parte dintre proiectele mele și sper ca ideile pe care le-am promovat pentru 2023 și pe care le-am discutat înainte de adoptarea bugetului să se materializeze de-a lungul anului”, a afirmat Teodora Baciu.

Aceasta este cea de-a patra demisie din Consiliul Local Roman, dintre consilierii aleși în urma alegerilor locale din toamna anului 2020 – după Cristian-Razvan Dăniluc (USR-Plus, al cărui loc în Consiliul Local a fost luat de Alin Buzdugan), Andrei Fron (PNL, al cărui loc în CL Roman a fost ocupat de Bogdan Andrieș) și Andreea Broască (PSD, al cărei loc în CL a fost luat de Eugen Patrașcu).

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Tony 5 zile ago

    De ce mai candidați dacă nu sunteți în stare să duceți un mandat până la capăt?
    Am crezut că cei tineri vin cu altă mentalitate, dar sunt mai varză decât vechea gardă.
    Asta este clasa politică și de aceea suntem ceea ce suntem: bătaia de joc a UE!
    RUȘINE!