Prima paginăActualitate

Încă două bătrâne înșelate cu peste 9.000 de lei prin metoda „Accidentul”

Încă două bătrâne înșelate cu peste 9.000 de lei prin metoda „Accidentul”

Dimensiune text

 

Două noi sesizări privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune prin metoda „Accidentul” au fost înregistrate de IPJ Neamț săptămâna trecută, prejudiciul creat fiind de peste 9.000 de lei

În urma cercetărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că persoanele vătămate, două femei de 71 și 82 de ani, au fost apelate, în cursul nopții, pe telefonul fix de către o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi ginere, respectiv avocat. În ambele situații, persoana necunoscută, sub pretextul implicării rudelor victimei într-un accident rutier, au solicitat bani pentru soluționarea favorabilă a cazului, convorbirea telefonică nefiind întreruptă de apelant și durând circa o oră şi 30 minute. În tot acest timp, o altă persoană de sex masculin s-a prezentat la locuințele persoanelor vătămate, care au înmânat sumele de bani, creându-se astfel un prejudiciu de peste 9.000 de lei.

Polițiștii au fost sesizați despre cele două situații după aproximativ șase ore, iar cercetările au fost imediat demarate pentru identificarea autorilor și tragerea lor la răspundere penală pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

„Având în vedere perioada premergătoare a vacanței de vară și a faptului că, în acest timp, majoritatea celor plecați în străinătate aleg să se întoarcă în țară, vă recomandăm ca, atunci când sunteți anunțați despre producerea unui accident rutier în care au fost implicați cei dragi, să luați legătura cu membrii familiei pentru a verifica informația. Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute în toiul nopții, cu atât mai mult nu înmânați bani necunoscuților, care pretind că sunt avocaţi şi vă reprezintă rudele «implicate în accidentul rutier». Anunțați, în scurt timp, poliția despre orice tentativă de săvârșirea a unei astfel de infracțiuni!”, sunt recomandările Poliției Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0