Încă 67 milioane de lei pentru județul Neamț prin PNDL. Vor fi reabilitate podurile din Stănița, Valea Ursului, Bozieni și Bahna

HomeEconomie

Încă 67 milioane de lei pentru județul Neamț prin PNDL. Vor fi reabilitate podurile din Stănița, Valea Ursului, Bozieni și Bahna

 

 

Joi, 25 ianuarie, Consiliul Județean Neamț a semnat noi contracte care se finanțează prin PNDL II privind obiective de pe teritoriul județului. Evenimentul are loc după doar două luni de la parafarea unor contracte anterioare, în valoare de circa 83 milioane de euro. Din partea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a participat ministrul secretar de stat Adrian Gâdea, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

În bugetul anului 2017, au fost alocate sume pentru 97 de obiective de investiții, vizând în principal dezvoltarea infrastructurii rutiere precum și realizarea/dotarea unităților sanitare, fiind demarate procedurile de întocmire a documentațiilor tehnico-economice și propuse spre finanțare prin Programul național de dezvoltare locală.

În luna noiembrie 2017, în prezența viceprim-ministrului Paul Stănescu, au fost semnate contracte de finanțare de peste 83 milioane de euro, iar joi, 25 ianuarie, a continuat semnarea altor 13 obiective propuse de Consiliul Județean Neamț.

Astfel, în domeniul Sănătății a fost semnat contractul pentru pavilion secții medicale în cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, care va avea un total de 294 de paturi. Valoarea investiției este de circa 54 milioane de lei – 11,612 milioane de euro, din care 51 milioane lei provin de la bugetul de stat, diferența urmând a fi asigurată de la bugetul local. După realizarea acestui nou pavilion vor fi mutate în el toate secțiile care funcționează acum în cadrul Spitalului Vechi din Piatra Neamț, clădire care nu mai prezintă siguranță în exploatare, conform datelor din expertizele existente.

De asemenea, în domeniul infrastructurii rutiere s-au semnat joi 12 contracte, unul pentru drumul județean care leagă comunele Mărgineni și Dochia și alte 11 contracte de reabilitare sau modernizarea de poduri care prezintă deficiențe grave în exploatare. Aceste poduri se regăsesc pe drumurile județene de pe teritoriul comunelor: Tazlău (2 poduri), Stănița (2 poduri), Valea Ursului (1 pod), Bozieni (1 pod), Bahna (1 pod), Borca (4 poduri).

„În perioada următoare vor fi supuse licitației publice execuția obiectivelor finanțate prin PNDL, celelalte care nu au fost cuprinse până în prezent, dar care au întocmite documentațiile tehnico-economice din bugetul local. Acestea vor fi incluse în program, în funcție de importanța lor și în limita diferențelor financiare neutilizate în urma licitațiilor publice. De asemenea, se are în vedere contractarea unui împrumut de pe piața bancară, pentru a duce la îndeplinire întregul program de dezvoltare a infrastructurii rutiere a județului Neamț”, precizează un comunicat al Consiliului Județean Neamț.

Tot joi, 25 ianuarie, 16 unități administrativ-teritoriale din județul Neamț au semnat, prin reprezentanții lor, contractele de finanțare pentru obiective care beneficiază de finanțare în cadrul PNDL 2017-2020. Au participat reprezentanții municipiului Piatra Neamț și ai comunelor Zănești, Bârgăoani, Rediu, Țibucani, Mărgineni, Borca, Grumăzești, Piatra Șoimului, Tașca, Dochia, Gârcina, Bălțătești, Dămuc, Bahna și Brusturi..

Contractele semnate joi, 25 ianuarie, sunt în valoare de 67 milioane de lei, ceea ce înseamnă 14,5 milioane de euro.

„Aceste proiecte vor asigura premisele necesare unei dezvoltări economice durabile, vor transforma județul într-unul în care nemțenilor să le placă să trăiască, iar pentru investitori va deveni mult mai atractiv. Le mulțumesc și cu aceasta ocazie colegilor de la guvernare, care îmi asigură sprijinul necesar în acest demers! Dar, în primul rând, vă mulțumesc dumneavoastră, nemțenilor, pentru că m-ați pus în poziția de a face toate aceste lucruri pentru județul nostru! Să vă reprezint pe dumneavoastră este cea mai mare responsabilitate, faptul că ați avut și aveți încredere în mine îmi este cea mai mare motivație. Vă mulțumesc pentru susținerea pe care mi-ați dat-o de fiecare dată și va promit că ea va fi răsplătită de munca mea continuă pentru dezvoltarea județului nostru și progresul comunității noastre!”, a afirmat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0