Încă 25 de paturi pentru pacienții cu infecție COVID-19, la Spitalul Roman

HomeSanatate

Încă 25 de paturi pentru pacienții cu infecție COVID-19, la Spitalul Roman

La Spitalul Municipal de Urgență Roman a fost mărit numărul de paturi pentru pacienții cu infecție COVID-19, cu încă 25 de paturi, având în vedere creșterea numărului de cazuri de pacienți COVID-19 pozitivi, au precizat reprezentanții unității medicale.

Totodată, pentru desfășurarea activității medicale în acest sector, din data de 27 septembrie a fost închisă Secția Recuperare fizică, iar personalul medico-sanitar, auxiliar și un medic specialist își desfășoară activitatea, în aceasta perioadă, în sectorul COVID pozitiv. De asemenea, Compartimentul Îngrijiri Paliative se va reloca la etajul IV, în cadrul Compartimentului Oncologie medicală, întrucât numărul de pacienți internați la Oncologie este redus, iar cadrele medicale și auxiliare din Compartimentul Îngrijiri Paliative își vor desfășura activitatea, în această perioadă, în sectorul Covid pozitiv.

„Pacienții suspecți COVID-19 vor fi internați la parter, în Secția Recuperare, câte unul sau doi în fiecare salon, cu purtarea măștii și respectarea regulilor de distanțare socială. Personalul care deservește sectorul suspecți Covid de la parter va fi personalul din Compartimentul Endocrine-Diabet”, a precizat Andreea Laura Trifan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Reprezentații unității medicale au transmis și numerele de telefon la care se poate face comunicarea cu aparținătorii pacienților internați în sectorul COVID pozitivi. Informațiile se pot primi zilnic, între orele 12-14, de la medicul curant sau de la medicul de gardă (în weekend și în zilele de sărbători legale). Astfel, pentru secția Pneumologie (etaj I, fosta secție Medicală și Compartimentul Pneumologie) sunt valabile numerele de telefon 0733.682.652 (partea dreaptă) și 0731.355.843 (partea stângă); pentru Compartimentele ORL și Oftalmologie – 0745.526.586; pentru spațiul Suspecți COVID din Secția Recuperare (parter) – 0733.682.653.

Conform DSP Neamț, sâmbătă, 2 octombrie, 351 de persoane confirmate COVID-19 erau internate în spitalele din județ, iar în secțiile ATI ale Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și ale Spitalului Municipal de Urgență Roman erau internate 31 de persoane. În ultima săptămână, numărul cazurilor active din municipiul Roman a crescut aproape în fiecare zi, cu valori cuprinse între 6 și 13 cazuri zilnic, ajungându-se luni, 4 octombrie, la 201 cazuri și o incidență a numărului de infecții la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile de 2,93/1.000.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0