Prima paginăActualitate

În ce zone se extinde rețeaua de gaze naturale la Roman

În ce zone se extinde rețeaua de gaze naturale la Roman

Dimensiune text

 

 

Consilierii locali au aprobat joi, 29 martie, proiectul de hotărâre privind aprobarea devizului general pentru obiectivul de investiții de extindere a rețelei de gaze naturale în mai multe zone ale orașului, inclusiv în cartierul Bălcescu.

Dacă în ceea ce privește alimentarea cu apă și canalizare menajeră – prin ce s-a realizat până acum și pentru ceea ce există deja proiecte în derulare în momentul de față – se acoperă integral suprafața locuită a orașului, în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică și cea cu gaze naturale lucrurile nu stau la fel de bine.

„Cel mai văduvit în acest sens este Cartierul Nicolae Bălcescu, dar și cartierele Griviței, Petru Rareș, Spiru Haret, unde sunt porțiuni de străzi lipsite de gaze naturale. În aceste trei cartiere, nemulțumirea cetățenilor este cu atât mai mare cu cât, fiind în aceeași zonă de impozitare, pe aceeași stradă, unii beneficiază de gaze naturale, iar alții nu. Prin proiectul pentru care solicităm împrumut bancar se vor realiza extinderi de rețea gaze naturale de aproximativ 14 kilometri, din care aproximativ 7,5 kilometri în cartierul Bălcescu. Extinderile de rețea se vor realiza subteran din conducte de polietilenă de înaltă densitate și proiectul prevede și refacerea carosabilului afectat de introducerea rețelei noi”, s-a arătat în expunerea de motive la proiectul aprobat în unanimitate de cei 21 de consilieri locali. Valoarea devizului general pentru acest proiect este de 5.387.582,02 lei.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0