Prima paginăNeamt

Improvizații fatale

Dimensiune text

Sute de persoane au fost rănite sau au murit din cauza surselor de încălzire improvizate sau folosite incorect.

 

 

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și E.ON România au demarat, în această săptămână, a doua campanie comună de informare și conștientizare a populației din cadrul parteneriatului încheiat în luna septembrie a acestui an. Campania „Renunță. Improvizațiile sunt catastrofale!” (RISC) își propune să avertizeze cetățenii cu privire la riscurile la care se expun dacă încalcă regulile privind utilizarea instalațiilor electrice și a celor alimentate cu gaz.

Ideea campaniei a plecat de la o realitate îngrijorătoare: în fiecare an sute de oameni devin victime, urmare a unor evenimente care se produc fie din cauza improvizațiilor făcute la instalațiile electrice sau de gaz, fie din cauza obturării coșurilor de fum. Numai în primele zece luni ale acestui an, 5.000 de locuințe au căzut pradă flăcărilor și 581 de persoane – 550 adulți și 31 de copii – au devenit victime ale incendiilor.

De asemenea, în aria de responsabilitate a E.ON, în ultimii trei ani, peste 260 de persoane au fost grav afectate ca urmare a intoxicației cu monoxid de carbon, iar dintre acestea nu mai puțin de 67 de persoane și-au pierdut viața prin asfixiere. Cauza principală a acestor evenimente tragice a fost utilizarea unor surse de încălzire alimentate cu gaze naturale, racordate la coșuri de fum necurățate sau înfundate, improvizate, construite necorespunzător sau chiar folosirea unor aparate de încălzire improprii, deteriorate sau neracordate la coșuri.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0