Prima paginăSport

„Îmi doresc să joc bine și să merit să mai fiu chemată la națională”

Dimensiune text

luciana marin 2603Luciana Marin (foto) a avut o evoluție apreciată la naționala României, în cadrul Trofeului „Carpați”. Alături de ea, au mai fost convocate alte două colege de la HCM Roman: Raluca Agrigoroaei și Roxana Joldeș.

 

 

Luciana Marin, Raluca Agrigoroaei și Roxana Joldeș sunt cele trei handbaliste de la HCM Roman convocate de către antrenorul Gheorghe Tadici, care, timp de zece zile, au făcut pregătire la lotul național și au participat la întrecerile Trofeului Carpați de la Craiova, competiție la care naționala României, câștigătoare, le-a devansat pe cele ale Spaniei și Germaniei. Marin și Agrigoroaei au jucat la echipa numită „A”, iar Joldeș la echipa „B”, conform distribuției făcute de Tadici.

Dintre handbalistele de la HCM Roman, Luciana a prins cele mai multe minute de joc și a reconfirmat că este o bună conducătoare de joc, că este și un inter redutabil și că țintește, nedeclarat, un statut de titulară în prima echipă a României, având și concurență pe măsură. Specialiștii sunt cei care vor decide, dar calitățile și modestia o recomandă. „Este o jucătoare completă”, a spus Dumitru Muși, antrenorul principal de acum al HCM Roman.

Luciana este cea pe care Tadici a ținut-o cel mai mult în joc, pe postul de coordonator, iar Marin a dat satisfacție, demonstrând o formă bună, o capacitate ridicată de a-și pune în valoare colegele, dar și un pericol pentru poarta adversă. Ea a înscris de șase ori în meciul cu România B, de trei ori în cel cu Germania, și o dată în cel final cu Spania. A înscris din 7 metri, de la 9 metri și a făcut același lucru și de pe extremă. Este modestă și ține să rămână așa.

 

Reporter: Care a fost atitudinea selecționerului față de randamentul arătat în această perioadă? Ți-a dat de înțeles că vei face parte dintre jucătoarele care vor rămâne în lotul cu care va aborda meciurile de baraj pentru calificarea la mondiale?

Luciana Marin: Ne-a felicitat și… atât. Toată lumea a zis că am avut evoluții bune, eu și colegele mele de la HCM Roman. Eu mă bucur că am avut o evoluție bună și mă bucur că este și apreciată. Nu sunt chiar mulțumită de jocul meu.

 

Rep.: Cum te-ai înțeles cu coechipierele, ținând cont că au fost selecționate jucătoare de la nouă echipe din Liga Națională?

L.M.: Destul de bine. Important este că s-au făcut sau reluat niște legături între noi, care ne vor ajuta, dacă vom mai fi convocate.

 

Rep.: Ai marcat în toate partidele, ai jucat bine, mai mult în meciul cu Germania.

L.M.: În partida cu Spania a fost mai slăbuță participarea mea în joc, comparativ cu cea din meciul cu Germania, când mi-a mers mai bine jocul. Nu caut scuze pentru randamentul mai scăzut din meciul cu Spania. Poate că m-a supărat câte ceva, lovituri și dureri inerente în jocul de handbal. Dar când mă supără astfel de lucruri, strâng din dinți și merg mai departe. Se știe că Germania și Spania sunt forțe în handbalul mondial. Germania are în componență multe jucătoare din generație cu mine, născute în 1988. Sunt luptătoare și cu dorință permanentă de victorie. Nu cedează, indiferent cât e scorul.

 

Rep.: Au fost mai grele meciurile decât în campionatul intern?

L.M.: Nu este vorba neapărat de un alt nivel. Au fost meciuri mult mai grele. În campionat ne cunoaștem fiecare cu fiecare. În campionat vizionăm adversarele de mai multe ori. Aici, la Trofeul Carpați, am avut timp doar de o vizionare. Am încercat și sper că am reușit să ne facem datoria.

 

Rep.: Când va fi următoarea convocare la lot?

L.M.: Către sfârșitul lunii aprilie. Îmi doresc ca, până atunci, să joc bine și să merit să mai fiu chemată la națională.

COMENTARII

WORDPRESS: 0