Prima paginăReligie

Icoana făcătoare de minuni de la Cacica, în pelerinaj la Roman

Dimensiune text

În perioada 23-26 februarie, Parohia Romano-Catolică „Fericitul Ieremia” din Roman, cu biserica pe strada Siretului, nr. 2, va trăi un moment de mare sărbătoare.
Este vorba de primirea și venerarea icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Cacica, împreună cu misiunile populare dedicate familiei și căsătoriei creștine.
Cu această ocazie, va fi organizat și un pelerinaj pe străzile Romanului.

 

 

Misiunile populare sînt liturghii în cadrul cărora se țin predici speciale, pe diverse teme. „Misiunile populare sînt actualizarea strigătului biblic: «Mîntuiește-ți sufletul! Fă din familia ta un colț de rai! Iată, acum este timpul potrivit; iată, acum este ziua mîntuirii». Ele ne dau posibilitatea de a ieși din starea de păcat, de a ne îndrepta viața, de a ne reînnoi viața de familie, de a înainta în bine și a reînnoi viața spirituală„, a spus părintele Alois Moraru, parohul bisericii „Ieremia Valahul”.

 

 

Joi, 23 februarie, la ora 17.45, sînt prevăzute sosirea icoanei în fața bisericii și ritualul de primire. La ora 18, va începe liturghia, animată de copiii parohiei, după care va urma recitarea Rozariului de lumină.

Vineri, 24 februarie, biserica se va deschide la ora 7, iar la ora 9.20 va debuta Rozariul de bucurie, coordonat de Clubul seniorilor. La ora 10, va fi a doua Liturghie a misunilor. La ora 15, se recită Rozariul Divinei Îndurări și misterele de durere. La ora 17.20, are loc Calea Sfintei Cruci, coordonată de adulții din Acțiunea Catolică, după care urmează liturghia de seară.

Sîmbătă, 25 februarie, la ora 9.20, se recită Rozariul de bucurie, condus de Legiunea Mariei, după care se celebrează liturghia. Ca și vineri, la ora 15, are lor Rozariul Divinei Îndurări și se recită misterele de durere. La ora 18, are loc liturghia coordonată de tineri, după care este prevăzută procesiunea prin oraș cu icoana Mariei de la Cacica.

Duminică, 26 februarie, la ora 8, are loc liturghia de dimineață, după care, la ora 10.20, se recită Rozariul de slavă. La ora 11.00, va începe liturghia pontificală prezidată de episcopul Aurel Percă, în prezența autorităților locale, a zeci de preoți și sute de credincioși. La ora 14, este programată plecarea icoanei spre o altă biserică.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0