Prima paginăReligie

Icoana de la Trifești aduce ploaia în județul Bacău

Dimensiune text

Luni, 6 august, cu binecuvîntarea PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Trifești (foto) a fost dusă în procesiune la Biserica Lazaret din municipiul Bacău.

 

Credincioșii băcăuani s-au închinat și s-au rugat la „Sfînta de la Trifești”, cum mai este numită icoana, la fel cum vor face și ceilalți credincioși pînă miercuri, 8 august. În fiecare dimineață, pe durata șederii icoanei la Biserica Lazaret, se va oficia Sfînta Liturghie, iar marți seara, la orele 18, se va oficia Taina Sfîntului Maslu, împreună cu rugăciuni de ploaie.
Este o tradiție ca, în postul Adormirii Maicii Domnului, icoana de la Trifești să meargă spre închinare în județul Bacău. Din 1990, icoana merge anual în pelerinaj prin Moldova„, a precizat preotul Dorel Eva, preot slujitor la biserica din Trifești.

 

Sfînta icoană făcătoare de minuni de la Trifești o întruchipează pe Maica Domnului împreună cu pruncul Iisus. Aceasta are o istorie aparte, ce se transmite din generație în generație.
Potrivit legendei, icoana a fost găsită, cu cîteva sute de ani în urmă, de un cioban care își avea stîna pe malul drept al rîului Moldova. Ciobanul își doarme somnul veșnic în curtea biserica din Trifești, care adăpostește icoana salvată de el din apa învolburată a Moldovei.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0