Prima paginăSanatate

Hrana bolnavilor este dictată de Ministerul Sănătății

Dimensiune text

Investițiile și modernizările făcute la Spitalul Municipal de Urgență Roman nu mulțumesc pe toată lumea. Nu puține sînt sesizările privind calitatea hranei oferită bolnavilor din spital, deși este știut faptul că un meniul este stabilit de un dietetician în funcție de afecțiuni.

 

 

Scumpirea alimentelor s-ar putea răsfrînge în mod negativ în ceea ce privește hrana bolnavilor. Întrucît prețurile la produsele alimentare au crescut, dar alocația de hrană a rămas la fel, Spitalul Municipal de Urgență Roman se confruntă deja cu probleme în ceea ce privește hrana bolnavilor„, a declarat medicul Mircea Coadă, managerul spitalului.

Soluții de îmbunătățire a calității hranei bolnavilor nu pot veni decît din alocarea unor fonduri mai mari de la Ministerul Sănătății ori reconsiderarea alocației zilnice de hrană pentru bolnavi. „Am fost notificați de către furnizori că prețurile la produse au crescut. Încercăm să găsim soluții pentru a nu afecta meniul bolnavilor din spital. Noi sperăm ca Ministerul Sănătății să mărească alocația de hrană zilnică pentru un bolnav. Pînă atunci, vom căuta furnizori care au oferte mai ieftine, pentru că, în situația actuală, vom fi nevoiți să alegem între calitate și cantitate„, a precizat medicul Mircea Coadă, managerul spitalului.

În prezent, alocația zilnică de hrană a unui bolnav este cuprinsă între șapte și 15 lei, în funcție de afecțiuni.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0