Prima paginăReligie

Hram la parohia ”Fericitul Ieremia” din Roman

Dimensiune text

Parohia romano – catolică ”Fericitul Ieremia Valahul” a îmbrăcat haine de sărbătoare duminică, 10 mai, la sărbătoarea de hram a bisericii.

La liturghia solemnă, care a avut loc la ora 11.00, au participat peste 30 de preoți, seminariști, persoane consacrate și sute de credincioși. Printre cei prezenți în biserică la această sărbătoare s-a numărat și primarul municipiului Roman, Laurențiu Dan Leoreanu.

Preotul Răzvan Mătășel

Preotul Răzvan Mătășel

Liturghia a fost prezidată de preotul profesor doctor Ștefan Lupu, profesor la Institutul Teologic Romano – Catolic din Iași și director al editurii Sapienția. Predica a fost ținută de preotul Răzvan Mătășel, fiu al comunității, care acum slujește la o parohie catolică din Focșani.

”Este o sărbătoare deosebită pentru comunitatea noastră, pentru că am participat la liturghia solemnă a hramului. Mulțumesc tuturor celor care au participat la bucuria comunității noastre, precum și preoților care au venit din Roman, dar și din alte localități, pentru a participa la această Sfântă Liturghie. Mulțumesc domnului primar că a ales să fie prezent la celebrarea noastră și tuturor celor care s-au implicat la buna desfășurare a acestei Sfinte Liturghii”, a transmis, la finalul slujbei, parohul bisericii, preotul Alois Moraru.

Citește și:   IPS Ioachim a binecuvântat redeschiderea serviciilor sociale din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec” din Roman

Luni, 11 mai, sărbătoarea va continua în această comunitate. La ora 18.00, se va celebra o Liturghie solemnă în cinstea Fericitului Ieremia, care este serbat în fiecare zi de luni. Va urma un moment teatral, oferit de actorii profesionişti ai “Teatrului din clopotniţă” din Bacău, care vor juca comedia “Sunt un băiat cuminte”. După piesa de teatru, invitaţii sunt chemaţi la “Petrecerea fericiţilor”, unde se vor bucura de muzică, dans şi bucate tradiţionale.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0