Prima paginăActualitateRoman

Hoțul de la Arhiepiscopie a fost prins

Dimensiune text

Bărbatul care a furat bani din catedrala arhiepiscopală a fost prins, vineri seară, de poliţiştii romaşcani, la mai puţin de 48 de ore de la sesizarea primită de la Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului. Hoţul, în vârstă de 21 de ani, cu antecedente penale, a furat bani din cele trei cutii ale milei care se aflau în biserică, dar cea mai mare parte a sumei a luat-o dintr-un dulap care se afla în altar. Paguba pe care tânărul a produs-o se ridică la aproximativ 25.000 de lei, bani pe care oamenii bisericii îi primiseră de credincioşi pentru pomelnicele de 40 de zile, cunoscute şi sub numele de sărindare. Din banii furaţi, tânărul şi-a cumpărat haine, dar pe cei mai mulţi i-a jucat la păcănele.

În urmă cu zece zile, acelaşi suspect a pătruns, prin uşa laterală, în altarul bisericii „Sfântul Vasile cel Mare”, de lângă Spitalul Roman. El a luat bani din cutia milei, dar suma a fost cu mult mai mică faţă de de cea luată de la Arhiepiscopie.

Poliţiştii romaşcani îl vor reţine pentru 24 de ore pe suspect, iar sâmbătă, 30 ianuarie, acesta va fi prezentat procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunere de arestare preventivă. Dacă procurorul de caz va fi de acord cu propunerea poliţiştilor, suspectul va fi prezentat instanţei de judecată.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0