Hoți reținuți după ce au furat peste 1 km de cablu telefonic de la Secuieni

HomeActualitate

Hoți reținuți după ce au furat peste 1 km de cablu telefonic de la Secuieni

 

 

Joi, 4 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Români, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, au efectuat patru percheziții domiciliare la persoane bănuite de comiterea a două infracțiuni de furt calificat. În urma descinderilor, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 300 de metri de cablu telefonic și cinci clești, informează IPJ Neamț.

Din anchetă au reieșit indicii că, în noaptea de 7 spre 8 iunie, trei bărbați cu vârste cuprinse între 29 și 41 de ani, din Iași, s-ar fi deplasat în localitatea Secuieni, unde, folosindu-se de o scară telescopică și doi clești, ar fi tăiat și sustras 800 de metri de cablu telefonic, ce aparținea unei societăți comerciale de profil. De asemenea, în noaptea de 16 spre 17 iunie, aceștia s-au deplasat, din nou, în zona dintre localitățile Secuieni și Butnărești, de unde ar fi sustras 900 de metri de cablu telefonic.

„Până în prezent, prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la peste 500.000 de lei. Ca urmare a administrării probatoriului, doi dintre cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de arestare preventivă, fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat”, precizează reprezentanții IPJ Neamț.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, Unității Centrale de Analiză a Informațiilor și de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Roman și structurilor de investigații criminale  din cadrul Secțiilor de Poliție Lețcani și Miroslava din cadrul IPJ Iași. La acțiune au participat și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamţ și Iaşi.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0