HomeSocial

Hoți de cupru, depistați după luni de cercetări

Șapte tineri din Stănița sînt cercetați după ce au fost identificați ca autorii unor furturi de cablu telefonic.

 

 

Polițiștii Secției nr. 7 Poliție Rurală Roman au continuat cercetările în două dosare penale de furt calificat și au identificat suspecții ca fiind Ionuț T., de 21 de ani, Andrei M., de 18 ani, Petruț M., de 20 de ani, Dumitru C., de 20 de ani, Codrin T., de 23 de ani, și Felix V., de 18 ani, toți din comuna Stănița. De asemenea, Gheorghiță P., de 31 de ani, din aceeași comună, este cercetat pentru comiterea infracțiunii de tăinuire.

Tinerii formaseră o adevărată rețea prin care valorificau cuprul din cablurile telefonice. În primul dosar, Andrei M., Petruț M. și Felix V. sînt suspectați că, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2011, după o înțelegere prealabilă, s-au deplasat în satul Ghidion, comuna Stănița, și, prin secționare, au sustras 45 de metri de cablu telefonic. Cei trei s-au deplasat într-o pădure, au ars cablul, iar cantitatea de cupru rezultată au vîndut-o lui Gheorghiță P.

  [sam id=”3″ codes=”true”]

Andrei M., Petruț M., Ionuț T., Codruț T. și Dumitru C. sînt suspectați că, în noaptea de 16 spre 17 iunie 2011, după o înțelegere prealabilă, s-au deplasat din satul Ghidion, pînă la intrarea în satul Slobozia, și au sustras 400 de metri de cablu telefonic. Au ascuns cablul într-un loc izolat, de pe un islaz situat între satul Căușeni, comuna Boghicea, și satul Ghidion, comuna Stănița, revenind a doua seară, cînd au transportat cablul, cu o căruță, la marginea pădurii din satul Ghidion, unde l-au ars. Cantitatea de cupru rezultată i-au vîndut-o tot lui Gheorghiță P. Valoarea prejudiciului creat a fost estimată la suma de circa 6.000 de lei.

Cercetările continuă față de șase dintre acuzați, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, iar față de Gheorghiță P. sub aspectul comiterii infracțiunii de tăinuire.

Comentarii

WORDPRESS: 0