Prima paginăRural

Hoț de animale prins de polițiști

Dimensiune text

Un bărbat de 35 de ani, din Sagna, este suspectat că, în decursul a trei luni, a furat mai multe animale ale unor oameni din județele Neamț și Iași. Prejudiciul a fost recuperat într-un singur caz. Alte animale au fost tranșate, iar carnea acestora a fost vîndută de bărbatul cercetat.

 

Polițiștii Secției nr. 7 Poliție Rurală Roman au documentat activitatea infracțională a lui Ciprian B., de 35 de ani. Aceștia au stabilit că în după-amiaza de 19 iunie, suspectul s-a deplasat în apropierea satului Piscul Rusului, comuna Dagîța, județul Iași, pe raza teritorială a județului Neamț, de unde a sustras două cabaline, ce erau priponite și lăsate nesupravegheate la păscut. Animalele aparțineau lui Valentin C., din comuna Dagîța, iar valoarea prejudiciului creat a fost estimată la suma de circa 3.700 de lei. Suspectul a vîndut cele două cabaline unor persoane din comuna Gîdinți și comuna Stănița.

De asemenea, s-a stabilit că în dimineața de 29 iulie, în jurul orei 6.00, Ciprian B. s-a deplasat în satului Bîra și din curtea unei femei a sustras o cabalină, pe care a sacrificat-o, iar o parte din carne a vîndut-o unor vecini.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii îl suspectează pe Ciprian B. și de furtul unei bovine, faptă înregistrată în data de 13 august. Astfel, suspectul s-a deplasat în satul Stănița, în zona denumită „Gîrla Ursului”, de unde a sustras o bovină, lăsată la păscut de proprietarul Vasile M., din comuna Stănița. Animalul a fost vîndut ulterior unei persoane din comuna Stănița, de unde a fost recuperat și restituit părții vătămate. Prejudiciul, în valoare de 3.000 de lei, a fost recuperat.

Toate cazurile au fost corelate după ce, în ziua de 19 august, în jurul orei 10.00, Secția nr. 7 de Poliție Rurală Roman a fost sesizată de Ileana A., de 39 de ani, din comuna Sagna, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras o bovină de pe cîmp, din punctul denumit „Marginea”, de pe raza satului Vulpășești.

Polițiștii au stabilit că Ciprian B. a sustras bovina de lîngă stîna părții vătămate, a transportat-o la domiciliu, unde a sacrificat-o, carnea a ascuns-o pe un teren cultivat cu porumb, iar capul, pielea și organele interne le-a abandonat pe cîmp, într-o zonă cu miriște. Valoarea prejudiciului creat a fost estimată la suma de 3.000 de lei.

Suspectul a fost reținut pe bază de ordonanță de reținere, pe o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat. Joi, va fi prezentat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman cu propunere de arestare preventivă.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0