HomeRural

Hoț de animale prins de polițiști

Un bărbat de 35 de ani, din Sagna, este suspectat că, în decursul a trei luni, a furat mai multe animale ale unor oameni din județele Neamț și Iași. Prejudiciul a fost recuperat într-un singur caz. Alte animale au fost tranșate, iar carnea acestora a fost vîndută de bărbatul cercetat.

 

Polițiștii Secției nr. 7 Poliție Rurală Roman au documentat activitatea infracțională a lui Ciprian B., de 35 de ani. Aceștia au stabilit că în după-amiaza de 19 iunie, suspectul s-a deplasat în apropierea satului Piscul Rusului, comuna Dagîța, județul Iași, pe raza teritorială a județului Neamț, de unde a sustras două cabaline, ce erau priponite și lăsate nesupravegheate la păscut. Animalele aparțineau lui Valentin C., din comuna Dagîța, iar valoarea prejudiciului creat a fost estimată la suma de circa 3.700 de lei. Suspectul a vîndut cele două cabaline unor persoane din comuna Gîdinți și comuna Stănița.

De asemenea, s-a stabilit că în dimineața de 29 iulie, în jurul orei 6.00, Ciprian B. s-a deplasat în satului Bîra și din curtea unei femei a sustras o cabalină, pe care a sacrificat-o, iar o parte din carne a vîndut-o unor vecini.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii îl suspectează pe Ciprian B. și de furtul unei bovine, faptă înregistrată în data de 13 august. Astfel, suspectul s-a deplasat în satul Stănița, în zona denumită „Gîrla Ursului”, de unde a sustras o bovină, lăsată la păscut de proprietarul Vasile M., din comuna Stănița. Animalul a fost vîndut ulterior unei persoane din comuna Stănița, de unde a fost recuperat și restituit părții vătămate. Prejudiciul, în valoare de 3.000 de lei, a fost recuperat.

Toate cazurile au fost corelate după ce, în ziua de 19 august, în jurul orei 10.00, Secția nr. 7 de Poliție Rurală Roman a fost sesizată de Ileana A., de 39 de ani, din comuna Sagna, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras o bovină de pe cîmp, din punctul denumit „Marginea”, de pe raza satului Vulpășești.

Polițiștii au stabilit că Ciprian B. a sustras bovina de lîngă stîna părții vătămate, a transportat-o la domiciliu, unde a sacrificat-o, carnea a ascuns-o pe un teren cultivat cu porumb, iar capul, pielea și organele interne le-a abandonat pe cîmp, într-o zonă cu miriște. Valoarea prejudiciului creat a fost estimată la suma de 3.000 de lei.

Suspectul a fost reținut pe bază de ordonanță de reținere, pe o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat. Joi, va fi prezentat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman cu propunere de arestare preventivă.

Comentarii

WORDPRESS: 0