HomeCultural

Horia Mihail concertează marți la Roman

Pianistul se va reîntâlni cu publicul romaşcan şi cu ”pianul călător” pe care l-a lăsat în oraşul nostru în 2013.

horia 02Pianistul Horia Mihail va fi prezent, marţi, 12 mai, la ora 19.00, pe scena Casei de Cultură, cu spectacolul „Pianul călător”. Turneul din acest an a început pe 22 martie şi se va încheia pe 20 mai. Horia Mihail şi „Pianul călător” realizează cea de-a cincea călătorie muzicală prin ţară. Turneul cuprinde recitaluri şi concerte cu orchestra în 20 de localităţi din ţară. La Roman şi Tulcea, pianistul se va reîntâlni şi cu celelalte piane călătoare, rămase în aceste oraşe în anii 2013 şi 2014.

Horia Mihail prezintă publicului poveşti muzicale care stau sub semnul romantismului, al prieteniei şi recunoştinţei. Muzicianul va interpreta piesele celor mai reprezentativi compozitori ai romantismului, care au transpus pe clapele pianului trăirile lor cele mai profunde. Recitalul lui Horia Mihail cuprinde cele mai frumoase piese scrise de Johannes Brahms, Franz Liszt, Robert Schumann şi Serghei Rachmaninov.

Scopul acestui turneu de amploare constă în a aduce bucurie publicului din cele mai diferite colţuri ale ţării şi de a dărui unui oraş un pian de concert cu drept de folosinţă pentru următorii ani, pentru a încuraja alte evenimente muzicale de marcă.

Turneul „Pianul Călător” este organizat de Centrul Cultural Media Radio România şi Asociaţia Culturală Accendo şi este susţinut de Radio România, cu sprijin financiar și din partea oamenilor de afaceri romașcani Cristina și Sorin Chiriac, care au lansat brandul Sense, sponsor oficial al turneului.. Preţul unui bilet de intrare la concert este de 10 lei.

Comentarii

WORDPRESS: 0