Holcim România dă startul unei noi ediții a programului „Profesii bine cimentate”, pentru studenții care doresc să descopere oportunitățile din industria cimentului

HomeSocial

Holcim România dă startul unei noi ediții a programului „Profesii bine cimentate”, pentru studenții care doresc să descopere oportunitățile din industria cimentului

Programul se adresează studenților din anii II, III și IV de la facultățile tehnice, din nouă centre universitare, dar și de la masterat. Studenții selectați vor beneficia de șapte ateliere de dezvoltare personală, șapte ateliere tehnice, o vizită în punctele de lucru din Holcim România. 38 dintre participanți vor descoperi domeniul tehnic în cadrul programului de internship. 

120 de studenți vor avea oportunitatea de a descoperi industria cimentului în cadrul celei de-a IV-a ediții a programului „Profesii bine cimentate” lansate de Școala de Valori alături de Grupul Holcim România cu scopul de a facilita integrarea pe piața muncii a studenților cu profil tehnic, de a face cunoscută tinerilor cariera în domeniul construcțiilor, dar și pentru a le prezenta oportunitățile de dezvoltare profesională și personală, informează Holcim România.

Acest program educațional se adresează studenților din anii II, III, IV și masterat de la facultățile cu profil tehnic din următoarele centre universitare: București, Brașov, Cluj-Napoca, Baia Mare, Craiova, Iași, Oradea, Petroșani, Pitești și Timișoara, cu specializările: Chimie și Inginerie Chimică, Inginerie Mecanică, Electronică și Automatizări și Inginerie Minieră, Construcții Civile și Industriale, Căi Ferate Drumuri și Poduri, SSM și Mediu, Electromecanică, Electrică și Energetică. Studenții se pot înscrie în proiect până pe 28 februarie accesând pagina proiectului aici pentru completarea formularului.

În perioada înscrierilor, tinerii pasionați de domeniul tehnic și interesați să afle mai multe despre cum este să lucrezi în industria construcțiilor, ce oportunități sunt pe piața muncii, dar și despre inovațiile din sectorul construcțiilor vor putea participa la două webinarii online cu profesioniști ai Grupului Holcim România și din mediul academic. Totodată, vor afla despre oportunitățile pe care le oferă programul „Profesii bine cimentate” chiar de la foștii participanți.

Cei 120 de participanți selectați își vor dezvolta abilitățile personale prin intermediul celor șapte ateliere de soft skills, precum: Valori personale, Inteligență Emoțională, Branding Personal, Viitorul locurilor de muncă în industria construcțiilor, Eficiență personală și Intraprenoriat.

Programul va continua cu sesiunea de ateliere tehnice, la care vor participa 72 dintre tinerii din proiect. În această etapă ei își vor putea corela cunoștințele dobândite în facultate cu cerințele din domeniul tehnic alături de profesioniștii Holcim care vor susține ateliere de: Ingineria Chimică, Mine, Mecanică, Automatizări, SSM și Mediu, Betoane si Agregate, Prefabricate și BCA.

Alina Cristea (foto), Manager CSR și Programe Educaționale în cadrul Grupului Holcim România: „Educația este un pilon de referință din strategia noastră de sustenabilitate, iar programul Profesii Bine Cimentate reprezintă un pol important pentru studenții cu profil tehnic. Ne bucurăm să continuăm misiunea noastră alături și pentru studenți, asigurând, ca de fiecare dată, oportunitatea ca unii dintre cei prezenți în program să devină ulterior colegii noștri, urmând o carieră într-o industrie extrem de competitivă și dinamică.”

Silvia Bogdan, președinte Școala de Valori și expert educațional: „Împreună cu Holcim România, am creat Profesii bine cimentate, un program de creștere a angajabilității studenților, aflat la cea de-a 4-a ediție, care facilitează integrarea pe piața muncii a studenților de la specializările tehnice, de la facultățile din România. Experiența practică este cel mai rapid si eficient mod de a începe să faci diferența în educația ta și, de aceea, programul «Profesii Bine Cimentate» este gândit astfel încât să ofere studenților acces la resurse valide și dezvoltare de abilități umane, aptitudini tehnice și competențe specifice industriei cimentului.”

La finalul celor două sesiuni de ateliere, 38 de studenți vor avea oportunitatea de a participa în perioada 1 iulie – 30 septembrie la un program de internship plătit. Studenții vor fi ghidați de către un mentor din departamentul ales pentru practică. Programul de internship va viza următoarele specializări: Chimie și Inginerie Chimică, Inginerie Mecanică și Mecatronică, Electronică și Automatizări, Inginerie Minieră, Construcții Civile, Drumuri, Poduri și Căi Ferate, Sănătate și Securitate în Muncă, Mediu și Construcții & Chimie (silicați). Participanții își vor desfășura activitatea la Aleșd, Câmpulung Muscel și în punctele de lucru Somaco, mai arată comunicatul Holcim România.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0