Prima paginăActualitate

Hidrologii anunță deversări din lacurile de acumulare din bazinul hidrografic Siret

Hidrologii anunță deversări din lacurile de acumulare din bazinul hidrografic Siret

Dimensiune text

 

 

Administrația Bazinală de Apă Siret a anunțat, luni după-amiază, 24 iunie, având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza pentru următoarele zile, că se efectuează manevre de evacuare prin deversare din lacurile de acumulare de pe teritoriul bazinului hidrografic Siret, scopul acestor manevre fiind pregatirea pentru preluarea debitelor suplimentare și tranzitarea undelor de viitură.

„În consecință, rugăm populația să evite activitățile pe malurile și în albiile cursurilor de apă – pescuitul, adăpatul animalelor, picnicuri, plimbări cu barca și alte activități recreative, etc, pentru a nu-și pune viața în pericol. De asemenea, atragem atenția să urmărească semnalele sonore și de avertizare de la baraje și să se informeze asupra situației de la Sistemele de Gospodărire a Apelor sau Inspectoratele pentru Situații de Urgență. În funcţie de evoluţia fenomenelor, vom reveni cu informații”, precizează un comunicat al Administrației Bazinale de Apă Siret.

Administrația Națională Apele Române a emis luni o avertizare hidrologică de tip cod galben și cod portocaliu, pentru zilele de luni, 24 iunie, și marți, 25 iunie, pentru mai multe bazine hidrografice din țară, cu privire inclusiv la râuri și zone de pe teritoriul județului Neamț. Detalii, aici.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0