Prima paginăActualitate

Heliport în curtea Colegiului Tehnic „Miron Costin”

Heliport în curtea Colegiului Tehnic „Miron Costin”

Dimensiune text

 

Consiliul Județean (CJ) Neamț a solicitat administrației locale romașcane identificarea unui teren suficient pentru a permite aterizarea elicopterului de mari dimensiuni pentru preluarea de victime care au nevoie transport urgent către spitalele din centrele universitare. Terenul găsit de autorități se află în curtea Colegiului Tehnic „Miron Costin”.

„Consiliul Județean Neamţ ne-a solicitat identificarea unui teren pentru amenajarea unui heliport. După cum știți, Primăria Roman, cu forţe proprii, a amenajat în interiorul Detaşamentului de Pompieri un heliport pentru elicopterul SMURD, de la Iaşi. Anul trecut, acesta a fost solicitat de șase ori la Roman. Noi am identificat un teren de 2.000 de metri pătrați în curtea Colegiului Tehnic «Miron Costin», terenul fiind şi în apropierea Spitalului Roman. CJ Neamţ urmează să se pună de acord cu Inspectoratul Şcolar şi să ia măsurile care se impun. CJ ne solicită să trecem terenul în proprietatea lor, dar noi considerăm că oportun este să-l cedăm doar pe perioada efectuării lucrărilor. În hotărârea de Consiliu Local vom trece această prevedere. Măsura de amenajare a acestui heliport la Roman este una foarte bună, o sprijinim”, a declarat primarul Lucian Micu.

În ședința extraordinară de marți, 14 martie, consilierii județeni au aprobat amenajarea heliportului de la Roman, astfel de investiții urmând a se realiza și la Piatra Neamț, Târgu Neamț, Bicaz și Poiana Teiului. Toți cei 28 de consilieri județeni prezenți la ședință, din totalul de 35, au aprobat propunerea.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0