Prima paginăSport

HCM Roman va întâlni Skuru IK în turul al treilea al Cupei Cupelor

Dimensiune text

Echipa romașcană va juca primul meci acasă, în 15 sau 16 noiembrie, returul fiind programat cu o săptămână mai târziu. Universitatea Jolidon Cluj mai are de așteptat până să-și afle adversara.

HCM Roman, ocupantă a locului al cincilea în campionatul 2013-2014 al Ligii Naționale și finalistă în Cupa României, va juca în turul al treilea al Cupei Cupelor europene cu formația suedeză Skuru IK, conform tragerii la sorți efectuată marți, 22 iulie 2014, la Viena. Echipa romașcană, pregătită de antrenorii Florentin Pera și Viorel Lazăr, aflată acum în cantonament la Cheile Grădiștei, va susține primul meci din Cupa Cupelor pe teren propriu, în 15 sau 16 noiembrie. Returul va avea loc o săptămână mai târziu (22-23 noiembrie), pe terenul echipei scandinave. În caz că va trece de echipa din Suedia, HCM Roman se va califica în faza optimilor de finală. Nu se poate spune că a fost ghinion la tragerea la sorți. Adversara HCM Roman este o echipă considerată ca mai slab cotată decât cea romașcană, însă nu trebuie desconsiderată. Important este ca jucătoarele lui Florentin Pera să fie sănătoase și apte de joc. Au timp, până în noiembrie, să pregătească și partida cu Skuru. Handbalistele romașcane sunt dornice de a juca într-o cupă europeană. În  2007, dar, bineînțeles, într-o altă formulă de echipă, HCM Roman a jucat semifinală în Challenge Cup. Este timpul pentru, cel puțin, un sfert de finală în Cupa Cupelor, ediția 2014-2015.

Turul al treilea din Cupa Cupelor

Celelalte patide din turul al treilea al Cupei Cupelor: Kuban Krasnodar (Rusia) – ocupanta locului al treilea din grupa a doua preliminară a Ligii Campionilor, HC Odense (Danemarca) – Randers HK (Danemarca), LK Zug Handball (Elveția) – ocupanta locului al treilea din grupa preliminară I a Ligii Campionilor, ocupanta locului al doilea din prima grupă preliminară a Ligii Campionilor – Zork Jagodina (Serbia), Zvezda Zvenigorod (Rusia) – Vistal Gdynia (Polonia), WHC Metalurg Skoplje (Macedonia) – Siofok KC Galerius Furdo (Ungaria), ocupanta locului al patrulea din prima grupă preliminară a Ligii Campionilor sau ACM Zalgiris Vilnius (Lituania) – HSG Blomberg Lippe (Germania), Universitatea Jolidon Cluj – ocupanta locului secund din cea de a doua grupă preliminară a Ligii Campionilor, Nordstrand HB Elite (Norvegia) – Tertnes Bergen (Norvegia), ocupanta locului al patrulea din grupa a doua preliminară a Ligii Campionilor sau WHC Danilovgrad (Muntenegru) – Mecalia Atletico Guardes (Spania), Fleury Loiret Handball (Franța) – ZRK Umag (Croația). Din Liga Campionilor pot apărea în faza 1/16 a Cupei Cupei Cupelor echipe precum FC Midtjylland, Byasen, HC Podravka Koprovnica sau/și Radnicki Niș. În turul al treilea (1/16) al Cupei Cupelor vor fi 24 de echipe. Celor 12 învingătoare din această fază a competiției li se vor alătura, în optimi, alte patru echipe din Liga Campionilor, clasate pe locul al patrulea în grupele Ligii.

Partidele tur vor avea loc în zilele 15 sau 16 noiembrie, cele retur fiind programate în 22 sau 23 noiembrie.

Trei prezențe în cupele europene

Skuru IK a participat în sezonul trecut competițional continental în Cupa EHF, concurs în care a ajuns până în faza optimilor de finală. A fost scoasă din cursă de către echipa Dinamo Volgograd Rusia, formația scandinavă pierzând ambele meciuri. Cel mai bun rezultat al echipei suedeze în cupele europene a fost calificarea în sferturile de finală ale Challenge Cup, în sezonul 2002-2003. A mai jucat în City Cup, în 1997/1998, până în optimi. În precedentul campionat național al Suediei, Skuru IK a încheiat pe locul al treilea, la un punct diferență de a doua clasată și la nouă de prima. Lotul echipei Skuru IK are în componență doar jucătoare de naționalitate suedeză.

“Ne supără distanța”

“La prima ochire, adversara nu este din categoria celor mari. Nici nu știm prea multe despre ea. Conducerea tehnică a echipei noastre se va interesa despre valoarea formației suedeze. Acum, în primă fază, pot spune că mă supără distanța, drumul până acolo, inclusiv cheltuielile aferente. Trebuie să ne descurcăm. Va fi o experiență nouă pentru noi”, a afirmat Dan Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0