Prima paginăSport

HCM Roman va avea primul meci cu U Cluj, în faza a II-a din play-off

Dimensiune text

Partida va avea loc sâmbătă, 17 mai, de la ora 11, în Sala Sporturilor, din Roman.

După ce a pierdut primul meci şi l-a încheiat la egalitate pe cel de al doilea, cu Dunărea Brăila, în faza I play-off, HCM Roman va juca în grupa locurilor 4-6 cu Universitatea Jolidon Cluj şi HC Zalău. Primul dintre cele din faza a doua va fi cel cu Universitatea Jolidon Cluj, sâmbătă, 17 mai, de la ora 11, la Sala Sporturilor din Roman. Vor fi meciuri, tur-retur, în urma cărora se va stabili care dintre poziţiile de la 4 până la 6 vor fi ocupate de cele trei echipe la finalul campionatului. HCM Roman, din postura de ocupantă a locului al treilea la sfârşitul returului ediţiei 2013-2014 a Ligii Naţionale, ar trebui să fie considerată ca favorită pentru ocuparea celui mai bun loc în grupa 4-6.

Deocamdată, miercuri, 14 mai, meciul dintre U Cluj şi HC Zalău din grupa locurilor 4-6 s-a încheiat cu victoria echipei gazdă: 26-23 (14-12). Săptămâna viitoare, HCM Roman va juca, tot pe teren propriu, cu HC Zalău (21 mai). Vor urma două partide în deplasare: pe 28 mai la Cluj și pe 31 mai la Zalău. Partida retur dintre HC Zalău şi U Cluj este programată în 24 mai. În acelaşi timp, se vor desfăşura şi meciurile în care se vor decide campioana şi ocupantele celorlalte două locuri de pe podium, concurente fiind HCM Baia Mare, Corona Braşov şi Dunărea Brăila. HCM Roman nu este pe podium, în acest an. A fost foarte aproape de medalie, mai mult ca niciodată.

HCM01

Două victorii ale HCM Roman cu U Cluj, în această ediţie de campionat

HCM Roman a început foarte bine campionatul 2013-2014 al Ligii Naţionale feminine de handbal. A fost victorie obţinută miercuri seară, 4 septembrie 2013, la Cluj: 26-25 (11-13) cu multipla medaliată în campionatul intern şi participantă, des, în cupele europene: Universitatea Jolidon Cluj.

HCM03 - jolidonFetele de la Roman i-au surprins inclusiv pe cei care se pricep într-ale handbalului. Carmen Stoleru (6 goluri), căpitanul echipei, Tereza Pîslaru, Andreea Polocoşer, Paula Vişan (portari), Ana Maria Horobeţ (4), Raluca Agrigoroaei (2), Daniela Băbeanu (3), Gabriela Mihalschi (10) şi Radostina Genkova(1) i-au adus lui Florentin Pera, antrenorul echipei romaşcane, victoria pe care o aştepta. Pera a mizat pe nucleul de şase jucătoare de câmp cu care a început meciul, schimbările fiind făcute doar între bare. Cel mai important a fost că HCM Roman a învins după un joc mai bun decât al adversarei, mai galonata U Cluj: Măzăreanu, Enache – Mihai (6), Senocico (6), Florea (4), Chintoan (4), Tivadar (3), Tetean (1), Vintilă (1). Până în minutul 50, atunci când scorul era 20-20, jocul a fost unul crâncen. Victoria echipei oaspete s-a conturat în ultimele zece minute ale meciului în care, inclusiv în inferioritate numerică, a marcat şi s-a distanţat, 25-22 (minutul 58), decisiv. Scorul final, 26-25 pentru HCM Roman, cu gol marcat în ultima secundă de echipa gazdă, rămâne ca unul mare în faţa câştigătoarei medaliei de bronz în campionatul 2012-2013. Victoria echipei romaşcane s-a decis prin luciditate superioară adversarei în momentele de cumpănă. „În primul rând, felicit fetele pentru modul în care au luptat, pentru dăruire. Determinate şi unite. La Cluj nu vor mai câştiga mai mult de două sau trei echipe, în acest campionat. Nu am avut apte de joc pe bancă decât extreme şi nu am avut cum să fac schimbări, în condiţiile în care cele de pe teren jucau bine. De aceea n-am riscat vreo modificare. În prima parte a jocului, am avut opt situaţii clare de a marca, inclusiv din aruncările de la 7 metri. Dacă reuşeam, jocul ar fi fost mult mai uşor. Am discutat cu fetele şi le-am spus să rămână cu picioarele pe pământ”, a declarat antrenorul Florentin Pera, după acel meci.

HCM 09Meciul retur: HCM Roman – Universitatea Jolidon Cluj 23-22 (15-10). HCM Roman se afla pe locul al treilea înaintea disputării ultimei partide a etapei, dintre CSM Bucureşti şi Dunărea Brăila. Victoria din 18 ianuarie a fost meritată, obţinută cu oarecare emoţii, după un joc controlat de echipa gazdă pregătită de Florentin Pera şi Viorel Lazăr. Cu acea ocazie, HCM Roman şi-a asigurat ocuparea unei poziţii care să permită calificarea în play-off. Cu Daniela Băbeanu, Tereza Pîslaru şi Carmen Stoleru în prim-plan, HCM Roman s-a distanţat, 4-1 în minutul al şaselea. Riposta mai titratei partenere de întrecere nu s-a lăsat mult aşteptată şi scorul s-a strâns ulterior, 4-3, 7-6, ultima oară în minutul 14. De acolo a reînceput o perioadă foarte bună a Romanului: 10-6, 13-7, 14-8, ultimul scor menţionat fiind înregistrat cu cinci minute înainte de pauză. Universitatea a fost cea care a controlat jocul, o perioadă, în cea de a doua parte. HCM Roman a jucat pragmatic, la rezultat, fără a mai risca. Stoleru şi compania au revenit pe locul al treilea într-un clasament provizoriu, alcătuit înaintea disputării ultimului meci al etapei. În runda precedentă, HCM Roman fusese învinsă, pe terenul său, de SCM Craiova. HCM Roman: Pîslaru, Vişan, Ivanov (portari), Băbeanu (10 goluri / 5 din aruncări de la 7 metri), Horobeţ (4), Stoleru (3), Agrigoroaei (2), Pavăl (2), Krumova (1), Chitacu (1), Genkova, Bokaric, Iuganu, Crap. Universitatea Jolidon Cluj: Măzăreanu, Enache (portari), Chintoan (7), Senocico (4 / 2 din 7 metri), Vintilă (4 / 1 din 7 metri), Florea (2), Ivan (2 / 2 din 7 metri), Tetean (1), Popa (2 / 1 din 7 metri), Mihai, Cîrjan. Antrenor: Horaţiu Paşca. Florentin Pera a spus, atunci: „Mă bucur că am reuşit să trecem foarte repede peste eşecul din meciul cu SCM Craiova. Am demonstrat acum că înfrângerea din meciul precedent a fost doar accident. Victoria cu echipa din Cluj, o contracandidată la promovare în faza play-off a competiţiei şi care an de an a fost între primele din România, este foarte importantă. Este o realizare mare pentru noi că am reuşit să învingem în ambele partide cu Universitatea. Felicit fetele! Evidenţiez întreaga echipă pentru dăruire. De acum înainte vom reuşi, sper, jocuri la fel de bune precum acel de astăzi”.

Play-off şi play-out

În grupa locurilor 1-3, programul este: Dunărea Brăila – Corona 2010 Braşov (17 mai), HCM Baia Mare – Dunărea Brăila (21 mai), HCM Baia Mare – Corona Braşov (25 mai), Corona Braşov – Dunărea Brăila (28 mai), Dunărea Brăila – HCM Baia Mare (31 mai). Miercuri, 14 mai, s-a disputat primul meci: Corona Braşov – HCM Baia Mare 30-35 (16-15).

În faza a doua play-out sunt SCM Craiova, CSM Bucureşti şi CSM Cetate Deva, în grupa locurilor 7-9, respectiv Universitatea Neptun Constanţa, HCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Ploieşti, în grupa locurilor 10-12. Ultimele două clasate în Liga Naţională vor susţine meciuri de baraj cu ocupantele locului secund din cele două serii ale Diviziei A pentru locuri în primul eşalon în ediţia următoare de campionat în care vor fi înscrise 14 echipe.

Scurte declaraţii

Laurenţiu Leoreanu (primarul Romanului): „Capul sus! Mergem, în continuare, mai departe”

Florentin Pera (antrenor principal la HCM Roman): „Ne dorim să facem un joc cât mai bun. Mai sunt probleme, minore şi inevitabile, cu sănătatea jucătoarelor. Sperăm să obţinem victoria şi să începem bine şi această ultimă fază a campionatului”.

primarie handbal

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0