Home

HCM Roman reia pregătirile pentru a continua un sezon foarte greu

Lotul handbalistelor care joacă la clubul romaşcan se va întruni luni, 1 decembrie, după o mini-vacanţă de nouă zile. HCM Roman va face antrenamente pentru a face faţă în trei competiţii: Cupa Cupelor, campionatul Ligii Naţionale şi Cupa României.

Calificată direct în turul al treilea al Cupei Cupelor la handbal feminin, HCM Roman a eliminat echipa suedeză Skuru IK după un rezultat de egalitate şi o victorie. N-a avut parte de o tragere la sorţi favorabilă în turul al patrulea. HCM Roman va întâlni Midtjylland (Danemarca) în optimile de finală. HCM Roman va juca, în dublă manşă, în 7 sau 8 februarie (tur) şi 14 sau 15 februarie 2015 (retur), cu o echipă daneză mult mai bine cotată. Nici în Cupa României n-a fost o cea mai bună programare pentru HCM Roman. Echipa coordonată de Florentin Pera şi Viorel Lazăr va avea de lucru cu Dunărea Brăila, echipă pe care a întâlnit-o cel mai des, în ultimele sezoane, în campionat, cu tot cu play-off, dar şi în Cupa României.

Antrenamente axate pe pregătirea fizică

După o pauză de nouă zile de vacanţă, timp în care au avut timp să respire fără să alerge în timpul sau între meciurile oficiale aglomerate în această toamnă, handbalistele de la HCM Roman vor relua pregătirile, luni, 1 decembrie. Primul antrenament din luna decembrie, chiar de ziua României, va fi cel de la ora 16. Ședinţele de pregătire vor fi conduse de antrenorul secund Viorel Lazăr, antrenorul principal Florentin Pera fiind la lotul naţional, în calitate de secund al lui Gheorghe Tadici.

„Este sezonul pregătirilor de iarnă, dintre turul şi returul campionatului. Mai sunt 40 de zile până se va relua campionatul. Nu ne putem permite să nu ne antrenăm. Aceasta este meseria noastră. De luni şi până sâmbătă ne vom concentra pe lucrul la condiţia fizică pe stadionul «Constantinescu Nehoi». Încă nu se ştie dacă vom pleca în cantonament. Avem în programul de pregătire participarea la două turnee de verificare, unul înainte de Crăciun. Celălalt ar fi după, până la încheierea anului. În 11 ianuarie 2015 va începe returul. Zile de pauză pentru noi vor mai fi în perioadele 23-26 decembrie şi 30 decembrie – 3 ianuarie. Înainte de intrarea în vacanţă a lotului, nu erau probleme în ce priveşte sănătatea fetelor. Sperăm să fie bine. Sunt jucătoare profesioniste, care alcătuiesc o echipă de valoare. De aceea, pot să afirm, fără vreo reţinere, că ne vom pregăti foarte bine pentru a face faţă împotriva celei mai valoroase echipe din nordul Europei, în Cupa Cupelor. Ne pregătim să furnizăm surpriza. Nu putem pleca la luptă cu capul plecat”, a afirmat Viorel Lazăr.

„Căutăm să rezolvăm problema cantonamentului şi a salariilor”

Lotul HCM Roman este un pic în urmă cu plăţile. Soluţii pot fi găsite, dar mai trebuie un pic de răbdare, după cum spune Lucian Micu, preşedinte al HCM Roman, viceprimar al municipiului Roman: „Căutăm, în continuare, o variantă pentru ca lotul HCM Roman să beneficieze de un stagiu de pregătire, în cantonament montan. Nu sunt şanse prea mari să facem deplasare. Dacă nu se va putea să mergem în altă parte, vom face pregătirile în Roman. Suntem puţin în urmă cu salariile, dar se va rezolva. Vom încerca să facem acest lucru la începutul lunii ianuarie, când vom intra pe noul buget. În general, există mulţumire în ce priveşte randamentul fetelor. Am făcut analiză pe fiecare jucătoare în parte. Cele mai multe dintre ele s-au ridicat la nivelul aşteptărilor. Vreo câteva au dezamăgit. Sperăm ca, în returul campionatului, să se ridice la nivelul aşteptat. Aceasta nu înseamnă, neapărat, că vor fi schimbări în lot în perioada imediat următoare. În principiu, lotul va rămâne acelaşi. Nu vor fi modificări substanţiale. Vom aştepta să treacă şi perioada de pregătire şi, apoi, vom vedea dacă se impune vreo schimbare. Până la reluarea sezonului competiţional mai este peste o lună. În acest timp trebuie să ne pregătim. Există şi impedimente. Aveam două turnee luate în calcul, la care să participăm. Cel de la sfârşitul lunii, din 28 şi 29 decembrie, de la Cheile Grădiştei, a picat. Am discutat cu cei de acolo şi nu sunt condiţiile necesare. A rămas, pentru vara următoare, participarea la un turneu la Cheile Grădiştei. Deocamdată, mai este în vigoare un turneu pe care să-l organizăm la Roman, în perioada 21-23 decembrie şi la care să participe patru echipe. Suntem în discuţii, n-avem toate confirmările, dar sperăm să-l putem face”.

Comentarii

WORDPRESS: 0