Home

HCM Roman ratează calificarea în sferturile Cupei EHF

Duminică, 17 ianuarie, echipa de handbal feminin HCM Roman a fost învinsă, în deplasare, de Corona Braşov, cu scorul de 26-21, la pauză 13-8, în manşa a doua a optimilor Cupei EHF. După 22-21 pentru HCM Roman, în tur, Corona Braşov se califică mai departe în sferturi.

Misiune grea pentru HCM Roman, duminică, la Braşov, în returul optimilor de finală ale Cupei EHF. Romaşcancele aveau de apărat un avantaj fragil de un gol, după 22-21 pentru HCM, în turul optimilor disputat la Roman, duminica trecută. Jucătoarele antrenate de Florentin Pera şi Viorel Lazăr au intrat decise în meci şi s-au menţinut aproape de Corona: 2-1 min. 5, 4-3 min. 13, 7-6 min. 17. Un început de partidă în care braşovencele au încercat să se distanţeze, având chiar şi trei goluri avans în minutul 16, cu HCM Roman revenind, însă, de fiecare dată, pentru a echilibra balanţa la general.

Finalul primei reprize este însă unul de coşmar pentru oaspetele de duminică, care nu marchează decât două goluri în ultimele 13 minute – precipitare în atac, pase greşite, dar şi o evoluţie excelentă în poarta Coronei a Denisei Dedu. Braşovencele punctează aproape de fiecare dată şi încheie prima parte a jocului cu 13-8.

HCM Roman încearcă revenirea şi face o a doua parte a meciului ceva mai reuşită: 14-11 min. 36, 17-14 min 45, apropiindu-se la doar două goluri de Corona, 19-17, în minutul 51. Gazdele, însă, fac un meci mare şi au un nou final de repriză mai bun: 22-18 min. 53, 24-20 min. 57, pentru 26-21 în final. Diferenţă de patru goluri la general pentru Corona, care merge mai departe în sferturile Cupei EHF.

Au marcat pentru HCM Roman: Glibko – 9, Toskovic – 4, Druţu – 3, Iuganu – 2, Agrigoroaie – 2, Chitacu – 1.

Au punctat pentru Corona Braşov: Zamfir – 11, Pricopi – 5, Chiper – 4, Cartaş – 4, Hotea – 2.

Aruncări de la 7 metri: 5 pentru Corona Braşov, 3 transformate; 2 pentru HCM Roman, ambele transformate.

Eliminări temporare de două minute: 6 pentru Corona Braşov; 7 pentru HCM Roman.

Cartonaşe roşii: min. 45 – Adriana Țăcălie (Corona Braşov).

Partida a fost arbitrată de Katalin Pech şi Maria Vagvölgyi, din Ungaria, în timp ce observator din partea Federaţiei Europene de Handbal a fost Kenan Gökmen, din Turcia.

„Am convingerea că fetele se vor mobiliza şi că ne vom lua revanşa”

„Nu am reuşit să repetăm jocul bun de pe teren propriu, în special în faza de apărare, acolo unde am şi avut o absenţă foarte importantă, pe Cynthia Tomescu, accidentată cu două zile înaintea jocului, ceea ce ne-a dezechilibrat în zona centrală, şi nu am reuşit să avem aceeaşi densitate şi combativitate, lucru care ne-a costat. În faza de atac am avut mult mai multe greşeli decât adversarul nostru, făcându-le destul de multe «cadouri» – pase greşite, greşeli tehnice -, ceea ce, în economia unui joc cu un asemenea adversar, sunt extrem de importante şi pot să contribuie decisiv la rezultatul final. Am plătit, oarecum, tribut şi stării de oboseală, am venit după meciul de la Vâlcea, după 20 de ore pe drum, plus un meci foarte greu, nu am avut decât o zi la dispoziţie, joi ne-am recuperat, vineri am făcut un antrenament, iar sâmbătă am plecat din nou la Braşov şi acest lucru sigur că a contribuit la starea echipei. Trebuie să felicităm Braşovul pentru calificare, iar noi să trecem peste aceste jocuri de cupă europeană şi să ne concentrăm toată atenţia pe cele două competiţii care ne-au rămas – campionat şi Cupa României -, să eliminăm din greşeli şi am convingerea că fetele se vor mobiliza şi că ne vom lua revanşa în jocul de vineri, din campionat, cu Corona Braşov”, a declarat antrenorul principal al HCM Roman, Florentin Pera.

„Din păcate, nu am reuşit să facem o bucurie suporterilor romaşcani. Din punctul meu de vedere, pentru echipa noastră s-a încheiat doar un capitol, nu şi povestea – povestea merge mai departe. Ne vom canaliza toată atenţia pentru atingerea obiectivului la finalul acestui sezon, şi anume o nouă calificare în cupele europene. Felicităm echipa din Braşov pentru victorie, e bine că o echipă din România ajunge în sferturile Cupei EHF, iar noi ne pregătim pentru meciul din etapa următoare de campionat, împotriva aceleiaşi echipe Corona Braşov”, a declarat preşedintele clubului HCM Roman, Lucian Micu.

Celelalte meciuri din optimile Cupei EHF

În cadrul optimilor Cupei EHF s-au mai disputat partidele:

TuS Metzingen (Germania) – IUVENTA Michalovce (Slovacia): 30-26 pe 9 ianuarie, 26-22 pe 16 ianuarie;
– Tertnes Bergen (Norvegia) – HC Odense (Danemarca) – 21-22 pe 10 ianuarie, 25-29 pe 16 ianuarie
– HBC Nimes (Franţa) – Randers HK (Danemarca) – 27-27 pe 9 ianuarie, 21-33 pe 16 ianuarie;
– Dunaujvarosi Kohasz Kezilabda Akademia (Ungaria) – Siófok KC (Ungaria) – 24-19 pe 10 ianuarie, 23-28 pe 16 ianuarie;
– HC Leipzig (Germania) – Muratpasa Belediyesi SK (Turcia) – 33-26 pe 10 ianuarie, 26-25 pe 16 ianuarie;
– Astrakhanochka (Rusia) – Dinamo-Sinara (Rusia) – 31-26 pe 10 ianuarie, 23-19 pe 16 ianuarie;
– H65 Höörs Handbollsklubb (Suedia) – Silkeborg (Danemarca) – 22-26 pe 9 ianuarie, 28-24 pe 16 ianuarie.

Comentarii

WORDPRESS: 0