Home

HCM Roman joacă duminică pentru calificarea în sferturile Cupei EHF

Echipa de handbal feminin HCM Roman scrie istorie în acest sezon. În primăvara anului trecut, a terminat în careul de aşi al Ligii Naţionale şi a obţinut dreptul de a reprezenta România în a doua competiţie handbalistică a Europei, Cupa EHF. O premieră pentru echipa romaşcană, care mai avea în palmares doar două participări europene: semifinalele Challenge Cup, în sezonul 2006-2007, şi optimile Cupei Cupelor, chiar în sezonul trecut.

Parcursul european în Cupa EHF al HCM Roman a fost fără greşeală până acum: două victorii în turul al treilea, cu formaţia islandeză Fram Reykjavik, 29-25 şi 27-22, în noiembrie anul trecut, şi încă o victorie în prima manşă a optimilor, duminică, 10 ianuarie, pe teren propriu, cu cealaltă echipă românească din Cupa EHF, Corona Braşov, 22-21.

Turul optimilor de la Roman a adus un meci spectaculos, în care cele două echipe s-au făcut remarcate mai ales în faza de apărare, un meci de angajament, în care s-a mers la egalitate pe aproape întreaga durată a partidei, cu avantaj decisiv, dar fragil, de un singur gol, luat de HCM Roman cu un minut înainte de final. Au marcat atunci pentru Roman: Iryna Glibko – 12 goluri (8 din aruncări de la 7 metri), Oana Chitacu – 5, Carmen Stoleru – 3 şi Raluca Agrigoroaie – 2.

Duminică, 17 ianuarie, misiunea obţinerii calificării în sferturi va fi foarte grea pentru sportivele antrenate de Florentin Pera şi Viorel Lazăr. Partida de duminică de la Braşov va începe la ora 15.00 şi va fi televizată în direct de postul Digisport 1. Arbitrii vor fi Katalin Pech şi Maria Vagvölgyi, din Ungaria, în timp ce observator din partea Federaţiei Europene de Handbal va fi Kenan Gökmen, din Turcia.

Braşovencele sunt avantajate de faptul că dispută returul pe teren propriu, având de recuperat un avantaj minim de un gol obţinut de HCM Roman, duminica trecută. De asemenea, în ultima partidă de campionat, pe care ambele echipe au disputat-o miercuri, 13 ianuarie, Corona a avut meci pe teren propriu – doar un egal 31-31 cu Universitatea Cluj -, în timp ce HCM Roman a avut o deplasare lungă şi dificilă la HCM Râmnicu Vâlcea, de unde s-a întors înfrântă, la o diferenţă minimă, 23-24.

„Va fi un meci pe viaţă şi pe moarte”

„La Braşov nu va fi un meci deloc uşor, având în vedere că venim după o deplasare foarte lungă şi obositoare la Vâlcea. Am călătorit apoi toată noaptea, joi am urmărit să le recuperăm pe fete şi ne-a rămas doar ziua de vineri pentru pregătirea la Roman a jocului de la Braşov. Eu am încredere că fetele se vor mobiliza la Braşov, vor face tot ce este cu putinţă, vor învinge şi oboseala, vor învinge absolut tot, pentru că au în faţă o şansă foarte mare pentru calificare, chiar dacă Braşovul beneficiază şi de terenul propriu, dar şi de mai multă prospeţime, după ce a jucat acasă în etapa intermediară. Însă noi abordăm jocul de la Braşov la victorie şi vom face tot ce este posibil pentru calificare. Este un joc important pentru clubul nostru şi sperăm într-un rezultat pe măsura aşteptărilor”, a declarat antrenorul principal al HCM Roman, Florentin Pera.

„Va fi un meci pe viaţă şi pe moarte, un meci în care va trebui să ne implicăm 100%, va trebui să ne dăruim în totalitate atingerii unui obiectiv unic până în acest moment. Aştept un sacrificiu total din partea jucătoarelor şi am încredere că, la finalul jocului, cei fericiţi vom fi noi. Însă, pentru a obţine această calificare trebuie să muncim foarte mult, trebuie să dăm dovadă de unitate, să facem un joc cât mai precis, cât mai exact, pentru a putea să ne bucurăm de un rezultat istoric pentru HCM Roman”, a declarat preşedintele clubului HCM Roman, Lucian Micu.

Celelalte meciuri din optimile Cupei EHF

În cadrul optimilor Cupei EHF mai sunt programate partidele:

– TuS Metzingen (Germania) – IUVENTA Michalovce (Slovacia): 30-26 pe 9 ianuarie, retur pe 16 ianuarie;
– Tertnes Bergen (Norvegia) – HC Odense (Danemarca) – 21-22 pe 10 ianuarie, retur pe 16 ianuarie;
– HBC Nimes (Franţa) – Randers HK (Danemarca) – 27-27 pe 9 ianuarie, retur pe 16 ianuarie;
– Dunaujvarosi Kohasz Kezilabda Akademia (Ungaria) – Siófok KC (Ungaria) – 24-19 pe 10 ianuarie, retur pe 16 ianuarie;
– HC Leipzig (Germania) – Muratpasa Belediyesi SK (Turcia) – 33-26 pe 10 ianuarie, retur pe 16 ianuarie;
– Astrakhanochka (Rusia) – Dinamo-Sinara (Rusia) – 31-26 pe 10 ianuarie, retur pe 16 ianuarie;
– H65 Höörs Handbollsklubb (Suedia) – Silkeborg (Danemarca) – 22-26 pe 9 ianuarie, retur pe 16 ianuarie.

Comentarii

WORDPRESS: 0