Home

HCM Roman învinge Corona Braşov în primul meci al optimilor Cupei EHF

Duminică, 10 ianuarie, echipa de handbal feminin HCM Roman a învins Corona Braşov, scor 22-21 , la pauză 9-10, în meciul tur al optimilor de finală ale Cupei EHF, disputat la Sala Sporturilor din Roman de la ora 11.30. 

corona 02Cea mai importantă dispută a sezonului pentru HCM Roman, în premieră ajunsă în optimile celei de-a doua competiţii handbalistice a Europei, Cupa EHF, a umplut din nou până la refuz Sala Sporturilor din Roman, iar sutele de spectatori au avut parte de un spectacol pe măsură. Un meci aprig disputat, în care cele două echipe au excelat mai ales în faza de apărare, cu intervenţii spectaculoase din partea portarilor Viktoriya Tymoshenkova şi Tereza Pîslaru, pentru HCM Roman, şi Denisa-Ștefania Dedu şi Ana Maria Mirca Olariu, pentru Corona Braşov.

Începutul de partidă aduce un uşor avantaj pentru HCM Roman, care conduce cu 3-1 min. 6. Corona echilibrează balanţa şi se merge cap la cap, până la 6-6 în min. 19. Oaspetele preiau conducerea pentru 7-9 min. 23 şi 8-10 min. 27. Oana Chitacu reduce din diferenţă, Tymoshenkova are o nouă intervenţie excelentă, aşa cum a avut pe parcursul întregii prime reprize, însă contraatacul căpitanului Carmen Stoleru este parat de Dedu, astfel că prima parte a jocului se termină cu 9-10 în favoarea Coronei.

corona 03Cursa de urmărire a gazdelor aduce din nou egalitatea la începutul celei de-a doua reprize, pentru 13-13 min. 37 şi 14-14 min. 41. Romanul trece din nou în avantaj, însă ratează desprinderea după ce Corona marchează de două ori în dublă inferioritate numerică, pentru 17-17 min. 48. Finalul este, ca întreaga partidă, unul pe muchie de cuţit, cu Romanul având în permanenţă avantaj minim de un gol. Ies la rampă Tereza Pîslaru, cu patru intervenţii reuşite în ultimele şapte minute, şi Iryna Glibko, care marchează patru din ultimele cinci goluri ale HCM. Este 22-21 în min. 59, Corona ratează pasa pe atac, însă nici romaşcancele nu mai reuşesc să fructifice în ultimele secunde. Acesta rămâne scorul final al primei manşe a optimilor, iar calificarea în sferturi se decide duminica viitoare, la Braşov.

Au marcat pentru HCM Roman: Glibko – 12 (8 din aruncări de la 7 metri), Chitacu – 5, Stoleru – 3, Agrigoroaie – 2.

corona 04Pentru Corona Braşov au punctat: Zamfir – 8 (3 din aruncări de la 7 matri), Pricopi – 4, Briscan – 3, Cartaş – 3 (2 din aruncări de la 7 metri), Hotea – 2, Chiper – 1.

Eliminări temporare de două minute: 3 pentru HCM Roman, 5 pentru Corona Braşov.

Meciul a fost arbitrat de Marina Duplii şi Olena Kaverina, din Ucraina, un arbitraj liber, care a nemulţumit în dese rânduri publicul din Sala Sporturilor şi conducerile tehnice ale ambelor echipe.

La finalul partidei, interul stânga Florina Zamfir, cea mai bună jucătoare a Braşovului, care a jucat cu o răceală puternică în meciul de duminică, a leşinat din cauza efortului depus pe parcursul partidei, fiind nevoie de intervenţia ambulanţierilor pentru a-i acorda îngrijiri medicale.

„Putem mult mai mult decât am arătat astăzi”

corona 05„Felicit ambele echipe pentru spectacolul oferit, felicit spectatorii şi îmi dau seama cât de mult trebuie să ne apreciem arbitrajul românesc”, a declarat Bogdan Burcea, antrenorul principal al Coronei Braşov, vizibil nemulţumit de prestaţia brigăzii de arbitre din Ucraina. „Mai avem de disputat returul la Braşov, sper să fim mai precişi în faza de atac şi să nu mai ratăm atât de multe situaţii clare de a înscrie”, a mai precizat Bogdan Burcea.

„A fost un meci greu, am făcut tot ce a depins de noi, am luptat şi chiar am arătat ca o echipă astăzi pe teren. Sperăm ca, la Braşov, alta să fie soarta partidei, speră să câştigăm la un scor mare şi ne vom lupta pentru acest lucru, pentru că putem mult mai mult decât am arătat astăzi”, a declarat centrul Coronei, Andreea Pricopi.

„La Braşov va fi un meci de totul sau nimic”

corona 06„Este o victorie la doar un singur gol, ştiam că cine greşeşte mai puţin va câştiga, dar noi am greşit exagerat de mult astăzi, noi le-am făcut să vină peste noi. Important e că am câştigat, importantă este victoria şi sper să ne ambiţionăm mai mult la meciul retur. Calificarea se joacă, ultimul meci este la Braşov, va fi un meci de totul sau nimic”, a declarat căpitanul HCM Roman, Carmen Stoleru.

„A fost un meci de luptă, de mare angajament, ambele echipe au jucat la sacrificiu, au luptat pentru fiecare minge şi cred eu că acest lucru a mulţumit publicul. Jocul a reprezentat un bun spectacol sportiv, cred că s-a făcut o bună propagandă handbalului, având în vedere că atât noi, cât şi Braşovul reprezentăm România în cupele europene. Mă bucur enorm de mult că am reuşit să legăm a opta victorie consecutivă din ultimele opt jocuri oficiale, asta spune mult despre forma echipei şi despre munca şi unitatea de care a dat dovadă această echipă. Felicit din tot sufletul fetele pentru modul în care au abordat acest joc, pentru spiritul de luptă, de sacrificiu, pentru unitate şi, bineînţeles, pentru faptul că nu au cedat nicio secundă, având în vedere că am întâlnit un adversar foarte valoros, o echipă care, în ultimii ani, a fost pe podiumul Ligii Naţionale şi care a dat nu mai puţin de şapte-opt jucătoare, an de an, la echipa naţională. Nu ne-a fost uşor , însă mă bucur că am găsit soluţiile cele mai bune şi am reuşit să câştigăm acest meci. Cu siguranţă, am fi putut câştiga şi la o diferenţă mai clară, am avut câteva goluri foarte uşor luate, nepermis de uşor, de asemenea am suferit făcând mult mai multe greşeli decât adversarul nostru. E bine că nu am luat multe goluri acasă şi putem spera şi la Braşov într-un rezultat foarte bun şi la calificare. Astăzi am improvizat în 70-80% din durata jocului, am jucat fără inter dreapta, din cauza faptului că Jasna Tošković a fost într-o formă mai slabă, dar jucătoarele care au suplinit-o au dat dovadă de caracter şi s-au luptat pentru echipă. În privinţa favoritei la calificare, eu cred că, indiferent care ar fi fost rezultatul primului meci, calificarea nu se juca la Roman. Noi avem un plus de moral, Braşovul va juca acasă, în turul campionatului a fost 24-23 la Braşov pentru Corona, iar dacă va fi acelaşi scor săptămâna viitoare în returul din optimile Cupei EHF, înseamnă că noi ne vom califica”, a declarat antrenorul principal al HCM Roman, Florentin Pera.

„Este foarte important că am reuşit să obţinem o victorie, una frumoasă şi foarte muncită, împotriva unui adversar de calibru, foarte valoros. Este bine că am reuşit să câştigăm astăzi, zic eu că pornim cu prima şansă, mergem la Braşov să ne batem şi am încredere că şi acolo vom reuşi să facem un joc foarte bun şi că vom obţine un rezultat foarte bun. Nu toate jucătoarele au ajuns la nivelul la care ne dorim, mai avem timp să punem la punct câteva aspecte de joc, dar deja miercuri ne deplasăm la Vâlcea, unde avem iarăşi un meci greu în campionat. În retur avem un mic avantaj, dar, în continuare, şansele sunt apropiat egale pentru ambele echipe, la Braşov vom merge să ne batem pentru calificare”, a declarat preşedintele clubului HCM Roman, Lucian Micu.

Celelalte meciuri din optimile Cupei EHF

În cadrul optimilor Cupei EHF mai sunt programate partidele:

– TuS Metzingen (Germania) – IUVENTA Michalovce (Slovacia): 30-26 pe 9 ianuarie, retur pe 16 ianuarie;
– Tertnes Bergen (Norvegia) – HC Odense (Danemarca) – 10 şi 16 ianuarie;
– HBC Nimes (Franţa) – Randers HK (Danemarca) – 27-27 pe 9 ianuarie, retur pe 16 ianuarie;
– Dunaujvarosi Kohasz Kezilabda Akademia (Ungaria) – Siófok KC (Ungaria) – 10 şi 16 ianuarie;
– HC Leipzig (Germania) – Muratpasa Belediyesi SK (Turcia) – 10 şi 16 ianuarie;
– Astrakhanochka (Rudia) – Dinamo-Sinara (Rusia) – 10 şi 16 ianuarie;
– H65 Höörs Handbollsklubb (Suedia) – Silkeborg (Danemarca) – 22-26 pe 9 ianuarie, retur pe 16 ianuarie.

Comentarii

WORDPRESS: 0