Prima paginăSport

HCM Roman, învingătoare la turneul Cupa „Roman Vodă Mușat”

Dimensiune text

HCM Roman a cîștigat toate cele trei meciuri disputate vineri și sîmbătă, 17 și 18 august, în cadrul turneului feminin de handbal Cupa „Roman Vodă Mușat”, competiție organizată de Primăria Roman și ajunsă la ediția a cincea și care, în 2012, a adunat la start echipe din patru țări: Macedonia, Turcia, Ucraina și România. Andreea Polocoșer a fost desemnată cel mai bun portar, iar rusoaica Gulnara Garipova, pe locul I în concursul de frumusețe.

 

Formația romașcană a învins în prima partidă, cu 30-24 (18-10), reprezentanta Ucrainei, Kherson HC Dnipryanka, după ce a condus, în cîteva rînduri, la zece goluri diferență. Principala marcatoare a HCM Roman a fost, cu opt goluri, bulgăroaica Radina Krumova, jucătoare adusă în această vară de la CSM 2010 Bacău, grupare care s-a desființat odată cu retrogradarea din primul eșalon handbalistic al țării. Antrenorii Corneliu Bădulescu și Viorel Lazăr au început partida cu Vișan, Horobeț (3 goluri), Stoleru (3), Agrigoroaiei (1), Iuganu (2), Pavăl și Krumova (8). Au intrat în joc, ulterior, toate celelalte componente ale lotului – Garipova (1), Marin (3), Genkova (1), Gherman (3), Goran (3), Din (1), Amoagdei (1), Matei și Polocoșer,  cea care a parat și o aruncare de la 7 metri -, cu excepția Nicoletei Rusu, prezentă în tribună și încă nerefăcută după intervenția chirurgicală din primăvară.

În partida secundă, HCM Roman a avut parte de o adversară mult mai puternică, Muratpașa Belediyesi SK Antalya, campioana Turciei. Scorul final a fost 28-25 în favoarea gazdelor. Victoria s-a conturat în ultima parte a jocului, unul echilibrat și în care formația oaspete a condus, la un moment dat, cu 6-3. Echipa romașcană s-a desprins de adversară, de la 21-21 în minutul 54 la 24-21 în minutul 57, apoi a ținut diferența de trei goluri.
Pentru echipa din Turcia, din al cărei lot face parte și românca Dorina Cărbune, a înscris de cele mai multe ori, 7, Martina Pavici. HCM Roman: Vișan, Polocoșer – Horobeț (4), Marin (5 – toate din aruncări de la 7 metri), Gherman (3), Iuganu (3), Din (3), Stoleru (2), Genkova (2), Garipova (2), Goran (2), Agrigoroaei (1), Pavăl (1), Krumova.

Am întîlnit o echipă bună, semifinalistă în Challenge Cup. Noi sîntem pe drumul cel bun. Comparativ cu meciul de dimineață, am jucat mult mai bine, cel puțin în partea a doua, în special în apărare. Krumova s-a accidentat, entorsă la gleznă, astfel că, normal, n-am mai lăsat-o să joace. Din motive similare a jucat și Marin mai puțin„, a spus, printre altele, Corneliu Bădulescu.

În celelalte două partide disputate vineri s-au înregistrat rezultatele: Muratpașa – Metalurg Skopje (Macedonia) 21-19, Metalurg Skopje – Kherson Dnipryanka 30-20.

Înainte de ultimul meci de vineri a avut loc și prezentarea oficială a lotului HCM Roman, festivitate înaintea căreia s-a intonat imnul municipiului și la care au asistat oficialitățile romașcane, în frunte cu primarul Laurențiu Dan Leoreanu, inițiator al festivalului handbalistic romașcan ajuns la ediția a cincea.

Seara s-a încheiat cu o cină festivă la care au participat toate echipele, urmată de dans și bună dispoziție, tonul fiind dat de ansamblul Aretti.

 

La mulți ani, Ionela Goran! Bravo, Andreea Polocoșer!

 

Martina Pavici (Muratpașa), golgheterul turneului

Martina Pavici (Muratpașa), golgheterul turneului

Programul turneului a rezervat pentru HCM Roman o partidă finală, cu Metalurg Skopje, disputată sîmbătă, 18 august, și decisivă pentru stabilirea cîștigătoarei trofeului.
Formația gazdă avea nevoie de un rezultat de egalitate pentru a fi sigură de cîștigarea turneului. A obținut mai mul decît atît, 23-22, dar echipa oaspete a dominat și a condus mai mult de jumătate de meci.

La pauză, scorul era defavorabil formației gazdă, 8-11, în conformitate cu cele petrecute pe teren. Bayrmovska, autoare a opt goluri pe parcursul partidei, a pus mari probleme formației romașcane, una care a reușit să se regrupeze în partea secundă. Carmen Stoleru, căpitanul și inima echipei, s-a făcut repede înțeleasă și ascutată. Raluca Agrigoroaei a „ripostat” și prin cinci goluri.

Ionela Goran ținut să marcheze ziua sa de naștere printr-o evoluție de excepție. Pe lîngă un foarte bun randament, în fază de apărare, a găsit soluții pentru a-și scoate echipa din impas, în atac, prin acțiuni eficiente, pe cont propriu. A înscris, de două ori, în momente în care Metalurg se putea desprinde. Horobeț a prins din zbor ideea și s-a pus, serios, pe dat goluri.

Andreea Polocoșer (HCM Roman), cel mai bun portar al turneului

Andreea Polocoșer (HCM Roman), cel mai bun portar al turneului

Alt mare atu al echipei romașcane a fost portarul Andreea Polocoșer, cea care obligat publicul, cu modestia, seriozitatea și valoarea carecterisice, să se ridice și să aplaude fără zgîrcenie. Nu este la îndemîna oricui să pareze trei aruncări într-un interval de mai puțin de zece secunde. „Bravo!” s-a auzit și din tabăra adversă.

În minutul 40 s-a înregistrat, 14-14, ultimul scor de egalitate. A mai fost și 18-17, pentru HCM, apoi scorul a ajuns la 21-17 și 23-19. De acolo gazdele au încercat și reușit să conserve victoria.

HCM Roman: Vișan, Polocoșer – Horobeț (6), Goran (4), Agrigoroaei (5), Stoleru (3), Krumova (2), Pavăl (1), Garipova (1), Marin (1), Iuganu, Gherman, Genkova.

 

Premiații

 

Mirijeta Bajramovska (Metalurg), cel mai tehnic jucător al turneului

Mirijeta Bajramovska (Metalurg), cel mai tehnic jucător al turneului

Rezultatele meciurilor ediției a cincea: Muratpașa – Metalurg 21-19, HCM Roman – Kerson 30-24, Metalurg – Kerson 30-20, HCM Roman – Muratpașa 28-25, Muratpașa – Kerson 38-23, HCM Roman – Metalurg 23-22. Ca urmare a acestora, HCM Roman a încheiat pe locul I. Pe următoarele locuri s-au clasat Muratpașa, Metalurg și Kerson.

Premiile individuale au fost acordate, de către primarul Romanului, Laurențiu Dan Leoreanu, Petre Sandu, Alexandru Dedu (președintele Ligii Profesioniste de Handbal), handbalistelor: Martina Pavici (Muratpașa) – golgheter (18 goluri), Andreea Polocoșer – cel mai bun portar, Mirijeta Bajramovska (Metalurg) – cel mai tehnic jucător, Gulnara Garipova – miss turneu.

Gulnara Garipova (HCM Roman) a fost desemnată cea mai frumoasă jucătoare a competiției

Gulnara Garipova (HCM Roman) a fost desemnată cea mai frumoasă jucătoare a competiției

COMENTARII

WORDPRESS: 0