Prima paginăSport

HCM Roman întâlneşte cea mai în formă echipă din Liga Națională

Dimensiune text

Joi, 12 martie, de la ora 18, HCM Roman va juca pe teren propriu cu mult mai bine cotata CSM Bucureşti. Partida va fi una din cadrul etapei a 23-a a Ligii Naţionale feminine de handbal şi în care echipa oaspete, clasată pe locul secund, suflă în ceafa liderei, HCM Baia Mare, cu gândul la titlul de campioană. 

HCMUnul dintre meciurile cele mai importante ale etapei a 23-a a Ligii Naţionale feminine de handbal va fi cel dintre HCM Roman şi CSM Bucureşti. În Sala Sporturilor din Roman se vor întâlni joi, 12 martie, ocupanta locului al cincilea cu cea a poziţiei secunde. Partida va începe la ora 18 şi va fi arbitrată de cuplul Florescu (Argeş) / Stoia (Bucureşti), urmând a fi observată de federalul V. Pavel (Buzău). Meciul va fi televizat în direct de postul Digisport 3.

Formaţia pregătită de Florentin Pera şi Viorel Lazăr poate să câştige în partide considerate ca extrem de grele. A demonstrat-o şi cu alte ocazii. Acum, este vorba despre un meci din campionat între două echipe aflate la mare distanţă în ce priveşte bugetul. CSM Bucureşti are ca obiectiv imediat cucerirea titlului naţional. HCM Roman, reprezentantă a unuia dintre cele mai mici municipii din România, nu are asemenea pretenţii, dar ţine steagul sus. A jucat în acest sezon competiţional în Cupa Cupelor, ceea ce nu este la îndemâna oricui. Carmen Stoleru, căpitanul echipei romaşcane, spunea înaintea meciului retur cu FC Midtjylland, din Cupa Cupelor: „Și ele au două mâini şi două picioare, ca şi noi”. HCM Roman n-a reuşit să se califice în faza următoare, dar nici nu s-a făcut de râs. Cam la fel se pune problema la HCM Roman şi înaintea meciului cu CSM Bucureşti, recent învingătoare în disputa cu ocupanta locului I, HCM Baia Mare.

Jucătoarele de la HCM Roman au făcut câte un antrenament pe zi în această săptămână, ultimul, premergător meciului cu CSM Bucureşti, fiind cel de miercuri, la ora jocului.

În tur, HCM Roman a pierdut la trei goluri diferenţă

HCM 01HCM Roman a dat o replică bună conglomeratului internaţional CSM Bucureşti în meciul tur, cel din etapa a zecea a Ligii Naţionale, desfăşurat în 26 octombrie 2014. A condus şi cu trei goluri la un moment dat, dar a pierdut: 20-23 (12-12). A avut, o perioadă, constanţă în joc bun. A cedat, deşi echipa adversă n-a impresionat printr-un joc pe măsura pretenţiilor.

În primele zece minute ale partidei s-au marcat doar patru goluri, câte două de fiecare echipă. Ulterior, scorul a ajuns la 4-2, dar, până în minutul al 15-lea, HCM Roman a egalat. A mai egalat încă o dată, la 5, apoi a preluat conducerea. În minutul 23, echipa romaşcană conducea cu 9-6 şi părea a fi stăpână pe joc. A păstrat controlul până la finalul primei părţi a jocului, deşi formaţia din Bucureşti reuşise să egaleze şi să preia conducerea, 12-11. La pauză a fost 12-12. HCM Roman a mai condus o singură dată, cu 13-12, apoi a început căderea în joc. Ratările de pe semicerc şi alte greşeli s-au înmulţit în contul echipei oaspete şi CSM Bucureşti a ajuns să conducă la o diferenţă de şapte goluri în minutul 45: 21-14. Un suflu nou a venit în tabăra romaşcană odată cu introducerea Gabrielei Mihalschi. Interul de la Roman a reuşit să înscrie de patru ori, insuficient, însă, pentru a mai schimba soarta partidei. Mai mult, formaţia oaspete n-a reuşit să profite nici de situaţiile în care s-a aflat în superioritate numerică, deşi în prima parte a jocului reuşise să înscrie când s-a aflat în inferioritate. Atacul romaşcan a fost în mare suferinţă în partea a doua a jocului, situaţie în care echipa gazdă a profitat şi a înscris de şase ori pe contraatac, între minutele al 35-lea şi al 42-lea. Conform celor petrecute pe teren, scorul 23-20 pentru echipa gazdă, înregistrat la final, a rezumat realist istoria partidei.

Maximum

Pera FlorentinFlorentin Pera (antrenor principal la HCM Roman): „Vom întâlni cea mai în formă echipă a momentului. Și-a arătat valoarea, încă o dată, prin victoria foarte clară din meciul cu HCM Baia Mare. Chiar şi în această situaţie, şansa noastră de a obţine un rezultat bun există. Trebuie să începem şi să continuăm meciul foarte montaţi şi concentraţi, cu un joc cât mai exact. Să facem tot ce ne stă în putinţă, pentru a da o cât mai bună replică partenerei de întrecere, al cărei lot cuprinde patru campioane mondiale şi foarte multe jucătoare de mare valoare. Vom încerca să facem un joc cât mai bun, având în vedere că şi în tur am avut o partidă reuşită, echilibrată. Îmi doresc ca evoluţia din meciul tur să dea încredere jucătoarelor şi ele să intre pe teren foarte motivate şi cu ambiţie. Este inutil să mai spun că este un meci foarte greu. Mulţumesc publicului pentru susţinerea constantă şi necondiţionată. Sperăm să fie alături de noi şi acum şi sunt sigur că aşa va fi. Vom avea 14 jucătoare la dispoziţie în această partidă, handbalistele junioare fiind angrenate în programul stabilit al grupei de vârstă menţionate. Horobeţ a reluat antrenamentele luni. Nu este la capacitate maximă, dar şi-a revenit. Mai sunt probleme, mici, în ce le priveşte pe Stoleru şi Tymoshenkova. Genkova este înspre bine. Începe să se apropie de forma în care a fost anul trecut. Nu putem avea aşteptări mari în acest moment. Vîlcu este în perioadă de pauză, după intervenţia chirurgicală, urmează să scoată firele şi, apoi, va începe recuperarea. Încercăm să intrăm cât mai bine în acest meci şi, apoi, să scoatem maximum din cât putem”.

Partidă deschisă oricărui rezultat

Lucian Micu - viceprimarLucian Micu (preşedintele HCM Roman, viceprimar al Romanului): „Ne aşteaptă o partidă extrem de dificilă, în compania unei formaţii cu un moral foarte bun, după victoria obţinută în faţa campioanei. Aştept mobilizare din partea jucătoarelor, pentru a putea face o partidă cât mai bună. Despre echipa din Bucureşti se ştie. Are în componenţă jucătoare foarte valoroase, campioane mondiale, cu o linie de 9 metri extrem de tare. Sunt convins că şi jucătoarele noastre ştiu perfect aceste lucruri şi că nu se vor da bătute. Nu exclud, absolut, o surpriză. Partida rămâne deschisă oricărui rezultat”.

 

Zeiţa Fortuna

Laurentiu Leoreanu - primarLaurenţiu Dan Leoreanu (primarul Romanului, preşedinte de onoare al HCM Roman): „După ce s-a întâmplat la Râmnicu Vâlcea, speranţele noastre nu se apropie foarte tare de optimism. Nu sunt mulţumit de parcursul din ultima perioadă, dar păstrez încredere. Să încercăm să obţinem un rezultat bun. Păstrarea locului al cincilea este dezideratul nostru în acest moment. Este posibil orice. Zeiţa Fortuna are posibilitatea de a se ivi şi la noi. Cu o zi foarte bună şi cu noroc…”.

Miercuri s-au disputat patru partide

Etapa a 23-a a avut în program patru partide miercuri, 11 martie, disputate după închiderea ediţiei: ASC Corona 2010 Braşov – HC Zalău, CSM Ploieşti – SCM Craiova, HCM Râmnicu Vâlcea – Mureşul Tîrgu Mureş, HCM Baia Mare – HC Dunărea Brăila. Joi vor mai avea loc partidele: CSM Cetate Deva – Universitatea Cluj (ora 18), Universitatea Neptun Constanţa – CSM Unirea Slobozia (ora 17).

Clasament

1 Baia Mare222002670-48260
2 Bucureşti*222002637-46559
3 Braşov221633622-48651
4 Craiova221408508-48742
5 Roman221228518-50238
6 Zalău221219544-54337
7 Brăila2211110612-59534
8 Ploieşti229019510-54927
9 Vâlcea228212546-58526
10 Cluj227213605-66623
11 Deva226313564-63021
12 Slobozia226016541-61318
13 Constanţa225215513-58817
14 Tg. Mureş220022492-6910

*CSM Bucureşti a fost penalizată cu un punct pentru nerespectarea unei cerinţe regulamentare în partida tur cu SCM Craiova

primarie handbal

COMENTARII

WORDPRESS: 0