HCM Roman începe, miercuri, parcursul în Cupa României

Home

HCM Roman începe, miercuri, parcursul în Cupa României

hcm16Miercuri, 27 aprilie, HCM Roman începe meciurile din Cupa României ediţia 2016, evoluând, în prima fază a competiţiei, optimile de finală (manşă unică), în deplasare, la Danubius Galaţi. În toamna anului trecut, tragerea la sorţi i-a scos în faţă în optimi unul dintre cei mai accesibili adversari, una dintre echipele câştigătoare ale seriilor lor din al doilea eşalon handbalistic. Pentru seria A a Diviziei A, Danubius Galaţi a ieşit câştigătoare la finalul campionatului, astfel că miercuri, de la 18.00, va întâlni HCM Roman în optimile Cupei. Meciul nu va fi televizat.

După ce s-a clasat pe locul al cincilea la finalul actualei ediţii a Ligii Naţionale de handbal, la şase puncte de locul al treilea, care permitea direct evoluţia în cupele europene, handbalistele romaşcane antrenate de Florentin Pera şi Viorel Lazăr mai au, prin intermediul Cupei României, posibilitatea de a evolua în toamnă în Cupa EHF. Sezonul 2016-2017 va fi primul în care competiţia Cupa Cupelor a fost eliminată, astfel că, după modelul din fotbal, echipele câştigătoare de cupe vor evolua în Cupa EHF.

„Miercuri, de la ora 18.00, vom juca la Galaţi în cadrul optimilor de finală ale Cupei României. Consider că pornim cu prima şansă în acest meci, aştept multă determinare şi dăruire din partea jucătoarelor, să trateze cu maximă seriozitate această partidă şi să obţinem calificarea în sferturile de finală. Ulterior, pe 4 mai va avea loc tragerea la sorţi pentru meciurile din sferturile de finală, urmând ca, apoi, echipele care vor trece de această fază să ajungă în final-four-ul Cupei României”, a afirmat preşedintele clubului HCM Roman, Lucian Micu.

Miercuri, în optimile Cupei se vor mai desfăşura partidele: Unirea Slobozia – Măgura Cisnădie, CSM Bistriţa – Rapid Bucureşti, CSM Ploieşti – HCM Baia Mare, SCM Craiova – U Cluj, Dunărea Brăila – HCM Râmnicu Vâlcea, Alba Sebeş – HC Zalău, Corona Braşov – CSM Bucureşti. Sferturile de finală ale Cupei României urmează a se desfăşura pe 11 mai, iar turneul final-four, pe 19 şi 20 mai.

În sezonul trecut, HCM Roman a fost eliminată în această fază a competiţiei, fiind eliminată în optimi, în deplasare, de Dunărea Brăila, cu scorul de 16-13. În 2014, HCM Roman a ajuns până în finala Cupei României, fiind învinsă de campioana de atunci, HCM Baia Mare, chiar pe 27 aprilie, cu 23-21.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0