Prima paginăSport

HCM Roman are o nouă deplasare dificilă, la Braşov

Dimensiune text

Duminică, de la ora 17.15, HCM Roman întâlneşte în deplasare, Corona Braşov.

Duminică, 6 septembrie, echipa de handbal feminin HCM Roman se va deplasa la Braşov, acolo unde va întâlni Corona, într-o partidă contând pentru etapa a treia a Ligii Naţionale, care va începe la ora 17.15 şi care va fi televizată în direct de postul Digisport 2.

Meciul va fi arbitrat de Cristina Năstase, din Bucureşti, şi Simona Stancu, din Buzău. Observator din partea Federaţiei Române de Handbal va fi Ion Șerbu, din Bucureşti.

În sezonul trecut, în turul campionatului, cele două echipe au terminat la egalitate, 22-22, la Roman, pe 22 septembrie 2014, în etapa a şasea. În retur, la Braşov, HCM a fost învinsă clar pe 18 februarie, în etapa a 19-a, 25-15, la doar trei zile după partida disputată de handbalistele antrenate de Florentin Pera şi Viorel Lazăr în Cupa Cupelor, în Danemarca, la FC Midtjylland. Cele două echipe s-au întâlnit şi în play-off-ul campionatului, la finalul lunii mai, disputându-şi locul al III-lea. Corona a învins de două ori, cu 24-22 la Roman şi cu 26-25 la Braşov.

Acum, după două etape, HCM şi Corona au acelaşi număr de puncte, trei, ambele echipe înregistrând o victorie şi o înfrângere. HCM Roman a pierdut la Zalău (21-23), săptămâna trecută, şi a învins clar HCM Râmnicu Vâlcea (32-26), acasă, în etapa intermediară de la mijlocul acestei săptămâni. Corona Braşov a câştigat la limită, în prima etapă, în deplasare, la Vâlcea (29-28), iar în etapa a doua a fost depăşită, în deplasare, la Cluj (28-27).

„Ne aşteaptă un meci dificil la Braşov, având în vedere că echipa gazdă vine după două jocuri mai puţin reuşite. Au făcut un joc destul de slab la Vâlcea, iar înfrângerea de la Cluj este, cu siguranţă, un semnal de alarmă pentru ei. De acest lucru noi ar trebui să profităm, să încercăm să ne mobilizăm foarte bine, pentru că întâlnim medaliata cu bronz din sezonul trecut şi vicecampioana de acum doi ani, o echipă cu un lot valoros, cu pretenţii la podium, însă cred eu că echipa noastră parcurge o perioadă foarte bună, avem o formă sportivă bună şi sper să confirmăm acest lucru şi în jocul de la Braşov, chiar dacă adversarul este unul valoros”, a afirmat antrenorul principal al HCM Roman, Florentin Pera.

În cadrul etapei a treia a Ligii Naţionale de handbal feminin se vor mai disputa următoarele partide – toate programate sâmbătă, 5 septembrie: Dunărea Brăila – Unirea Slobozia (ora 11), HC Zalău – CSM Ploieşti (ora 11), Rapid Bucureşti – CSM Bucureşti (ora 13.30), HCM Râmnicu Vâlcea – SCM Craiova (ora 15.30), Măgura Cisnădie – U Cluj (ora 18.00), Alba Sebeş – HCM Baia Mare (ora 18.00).

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0