Prima paginăSport

„HCM Roman ar fi a patra sau a cincea în campionatul Turciei”

Dimensiune text

* a afirmat Birol Unsal, antrenorul echipei Muratpașa, campioana Turciei *


Muratpașa Belediyesi Spor Klubu Antalya, campioană a Turciei la handbal feminin, a ocupat locul al doilea la ediția a cincea a turneului Cupa „Roman Vodă Mușat”, competiție organizată de Primăria Roman și care a avut loc în zilele 17 și 18 august 2012. Birol Unsal (foto), antrenorul echipei Muratpașa, a acceptat să ne spună părerea despre turneu, despre echipa romașcană, despre nivelul handbalului la noi, comparativ cu cel de la ei.

 

Printre altele, Unsal a afirmat, după prima zi a turneului, că echipa cea mai bună, participantă la turneul romașcan, a fost reprezentanta Macedoniei, clasată pe locul al treilea, dar și că HCM Roman ar ocupa, în campionatul Turciei, locul al patrulea sau al cincilea.

Muratpașa Belediyesi Spor Klubu Antalya, campioană a Turciei la handbal feminin

Muratpașa Belediyesi Spor Klubu Antalya, campioană a Turciei la handbal feminin

N-am stat mult pe gînduri cînd am primit invitația de a participa la acest turneu și am acceptat-o, avînd de ales între alte variante. Am hotărît să venim aici și mă bucur că am făcut-o. A contat și faptul că vom juca în cupele europene cu Universitatea Cluj, echipă pe care o vom întîlni în curînd în Liga Campionilor, în tur preliminar. Nu știam sau poate nu eram convins de ospitalitatea celor din Roman. Am simțit oamenii calzi. Am fost primiți cu zîmbetul pe buze și sîntem fericiți că am cunoscut astfel de oameni. Cît despre handbal, cu organizare cu tot, a fost un turneu foarte, foarte frumos pentru noi, deși nu l-am cîștigat. Nici nu ne-am propus acest lucru. Dacă ni l-am fi propus, n-am fi acceptat arbitri din țara gazdă. Unul dintre ei m-a scos din sărite, la meciul cu Romanul (25-28). Îmi pare rău că mi-am ieșit din fire la un moment dat. Astfel de lucruri se întîmplă des cînd ești antrenor. Totuși, eu trebuia să tac, iar ei să nu greșească. HCM Roman? Era pregătită pentru acest turneu, spre deosebire de noi. Au avut o apărare mai bună față de ce așteptam noi, dar și voință. Și în ce privește stadiul în care au ajuns cu pregătirea stau mai bine. Noi sîntem abia la al doilea meci. În campionatul Turciei, HCM Roman s-ar clasa pe locul al patrulea sau al cincilea. În afară de aceasta, nu am venit cu tot lotul, iar jucătoarele pe care nu le-am adus aici sînt dintre cele mai bune. Cei de la Cluj își fac iluzii dacă au părerea că ne vor scoate din cursa către grupele Ligii Campionilor. La fel ca și la Roman, clubul la care sînt antrenor este susținut de primărie, în cazul nostru în proporție de 60%ă. Totuși, în caz că ne-am întîlni în cupele europene, HCM Roman n-ar trece de noi. Noi n-am scos la joc toate jucătoarele bune, mai ales că nu eram foarte bine pregătiți„, a zis Birol Unsal.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0