Prima paginăSport

HCM Roman a trecut examenele de la „Cupa Roman Vodă Muşat”

Dimensiune text

HC Zalău şi CSM Bucureşti au ocupat locurile al doilea şi al treilea la ultima repetiţie înainte de începerea campionatului Ligii Naţionale feminine de handbal, cel în care se vor da testele oficiale. Premianţii: HCM Roman, Daniela Băbeanu, Ana Maria Inculeţ şi Irina Grifco.

Cu două victorii din tot atâtea posibile, HCM Roman a ocupat locul I la ediţia 2013, a şasea, a Cupei „Roman Vodă Muşat”, în compania a două colege din Liga Naţională, HC Zalău şi CSM Bucureşti. Rezultatele turneului sunt următoarele: Roman – Zalău 31-23, Roman – Bucureşti 32-25, Zalău – Bucureşti 29-28. Deşi cu mai puţine echipe decât în anii precedenţi, ediţia din acest an a turneului romaşcan, organizat de Primăria Roman, a fost una care a adunat reprezentante ale cluburilor cu pretenţii la un loc de cupă europeană, la finalul sezonului 2013-2014, aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi, HC Zalău fiind o prezenţă constantă. Cei trei antrenori ai echipelor participante, Gheorghe Tadici (HC Zalău, selecţionerul naţionalei), Vasile Mărgulescu (CSM Bucureşti) şi Florentin Pera (HCM Roman), s-au concentrat pe exersarea diferitelor scheme de joc în vederea debutului şi abordării noului sezon competiţional intern, fără a folosi toate jucătoarele din lot. A rezultat o serie de trei meciuri, nu chiar liniştite, dar în care nu s-a pus accent neapărat pe rezultat.

Căpitanul Carmen Stoleru primeşte "Cupa Roman Vodă Muşat" în numele HCM Roman

Căpitanul Carmen Stoleru primeşte „Cupa Roman Vodă Muşat” în numele HCM Roman

Cel mai echilibrat dintre ele a fost cel de joi dimineaţă, dintre HC Zalău şi CSM Bucureşti, 29-28 (17-12). În această partidă s-a desemnat şi ocupanta locului secund la turneul romaşcan. CSM Bucureşti ar fi putut să-l obţină dacă ar fi scos un rezultat de egalitate, având golaveraj mai bun înaintea ultimului meci. Ar fi putut să şi egaleze, în ultimele secunde ale meciului, dacă ar fi avut mingea. Cea mai mare diferenţă de scor a fost 21-14. Antrenorul Vasile Mărgulescu, care a primit şi cartonaş roşu, a chemat arbitrii, cu ajutorul fluierului, la începerea părţii secunde a meciului. Arbitrii erau încă în vestiar, echipele se adunaseră pe teren şi erau pregătite de reluarea partidei, dar nici timpul pauzei nu expirase.

Daniela Băbeanu, golgheterul ediţiei a şasea

Odată cu încheierea ultimului meci al turneului s-a trecut la festivitatea de premiere, una la care Petrică Sandu, preşedintele clubului romaşcan, a fost în prim plan. Până spre finalul jocului dintre Zalău şi Bucureşti se cunoştea învingătoarea turneului: HCM Roman. De asemenea, n-a mai fost nevoie de deliberări pentru acordarea titlui de golgheter. Daniela Băbeanu (HCM Roman) a intrat în posesia acestuia, cu 13 reuşite. Foarte aproape de a o ajunge au fost Zaremba (11) şi Grifco (10), ambele de la CSM Bucureşti, respectiv Constantinescu (11) şi Varga (11), de la HC Zalău, toate prezente pe teren în meciul direct, inclusiv la final.

Daniela Băbeanu a fost recompensată cu titlul de golgheter al competiţiei

Daniela Băbeanu a fost recompensată cu titlul de golgheter al competiţiei

Irina Grifco, de la CSM Bucureşti, a fost desemnată cel mai tehnic jucător al turneului şi a primit diploma, cu toată opoziţia lui Mărgulescu, iar Ana Maria Inculeţ (HC Zalău) a primit diploma pentru cel mai bun portar.

Trofeul numărul 1, Cupa „Roman Vodă Muşat”, i-a fost înmânat de către Petrică Sandu căpitanului echipei romaşcane, Carmen Stoleru, cea care le-a reprezentat pe: Tereza Tamaş Pîslaru, Paula Vişan Teodorescu, Andreea Polocoşer, Ana Maria Horobeţ, Raluca Agrigoroaei, Ana Maria Iuganu, Paula Pavăl, Gabriela Mihalschi, Radina Krumova, Radostina Genkova, Roxana Joldeş, Oana Chitacu, Daniela Băbeanu, Monica Amoagdei, Tamara Bokaric, Ștefania Bălăceanu, Alina Ciurdea şi Diana Ivanov.

Greul încă nu a început

Miercuri, 4 septembrie, HCM Roman va lua startul în noua ediţie de campionat, una în care se va consemna cea de a 11-a prezenţă, consecutivă, în Liga Naţională. Campionatul primei ligi feminine de handbal, unul în care, începând cu ediţia 2013-2014, vor fi şi faze play-off (primele şase clasate) şi play-out, va aduna la start 12 echipe. HCM Roman va juca în deplasare, în etapa I, cu Universitatea Jolidon Cluj.

„Sper ca evoluţiile bune spre foarte bune din meciurile de pregătire să se reflecte şi în jocurile din campionat. Echipa are un moral foarte bun, după 13 partide de verificare câştigate dintre cele 15 disputate. Ne aşteaptă un meci foarte greu la Cluj. Important este şi ca, în timpul cel mai scurt, două dintre jucătoarele noastre accidentate, Pavăl şi Joldeş, să poată fi apte la ora meciului de la Cluj”, a precizat antrenorul HCM Roman, Florentin Pera.

COMENTARII

WORDPRESS: 0