Prima paginăSport

HCM Roman a pierdut meciul din deplasare cu CSM Ploiești

Dimensiune text

Rezultatul a fost favorabil echipei gazdă, care s-a impus cu 23-18 (13-10). Formația romașcană, decimată de accidentări, nu a putut face mai mult într-un meci care a adus și prima victorie a echipei prahovene în acest campionat. Urmare a jocului rezultatelor, HCM Roman ocupă, în continuare, poziția a șaptea în clasamentul Ligii Naționale.

 

 

Antrenorul Corneliu Bădulescu nu a putut beneficia de aportul a trei jucătoare de bază, Ana Maria Horobeț, Ana Maria Iuganu și Paula Pavăl, toate trei accidentate, iar aceasta i-a dat mari bătăi de cap în alcătuirea echipei cu care să abordeze partida de la Strejnic, cu CSM Ploiești, din etapa a zecea a Ligii Naționale feminine de handbal. Mai mult, pe parcursul jocului s-a accidentat și căpitanul Carmen Stoleru, care a fost nevoită să se retragă pe bancă, iar Marinela Gherman și Raluca Agrigoroaei nu au putut evolua la potențialul cunoscut din motive similare. În aceste condiții, misiunea echipei romașcane în meciul cu cea prahoveană, pe care în campionatul trecut a învins-o de două ori, a devenit una extrem de dificilă, lucru care s-a și văzut în joc.

Gazdele au început în forță și în minutul 5 conduceau cu 3-0. Ionela Goran a reușit să înscrie, dar CSM Ploiești s-a distanțat la patru goluri, 5-1 și 6-2, în minutul 11. În pofida dificultăților amintite, handbalistele romașcane, cu Luciana Marin în prim plan, au strâns din dinți în următoarele zece minute și, pas cu pas, au remontat, 6-4, 8-6, reușind să egaleze la 9 în minutul 22, prin Din, cea care a înscris de două ori pe contraatac, în inferioritate numerică a echipei sale. Fostul portar al Romanului, Gabriela Cristescu, și-a intrat în mână și a avut o serie de intervenții deosebit de eficiente care au dat aripi echipei sale. Nu este mai puțin adevărat că și poarta romașcană a fost bine acoperită de Paula Teodorescu, care a ținut în acestă perioadă scorul strâns. În minutul 25, la scorul 11-9, Agrigoroaei a înscris regulamentar, chiar dacă a fost faultată, însă arbitrii au anulat golul și au dictat aruncare de la 9 metri, rămasă fără rezultat. Loviturile de la 7 metri, acordate gazdelor de arbitrii clujeni Barbu și Badiu, au fost decisive, însă pentru ca CSM Ploiești să intre la pauză în avantaj, 13-10. În pofida eforturilor făcute de Marin, autoare a zece goluri, cea care a redus din handicap, 13-11, imediat după reluare, gazdele au preluat din nou inițiativa și scorul a început să capete proporții, 15-11, 17-12, 18-13, min 47. A urmat o perioadă bună a formației oaspete care, în minutul 53, a reușit să se apropie la 18-16. „Ați venit la două goluri. Să avem răbdare, încă se poate!„, și-a încurajat Corneliu Bădulescu elevele în perioada time-out-ului cerut de Simona Gogârlă: „Tot timpul să închidem centralul, nu vă mai fie teamă de greșeală„. Pentru HCM Roman n-au fost suficiente imboldurile antrenorului. Eforturile făcute până atunci s-au făcut simțite și formația gazdă, pregătită de Simona Gogârlă, dar susținută un pic și de cei doi arbitri, a reușit un final mai bun decât al partenerei de întrecere și a refăcut diferența de mai înainte, 21-16 în minutul 56, reușind chiar să o majoreze, 22-16, 23-17. Scorul final a fost stabilit de Amoagdei, 23-18, astfel încheindu-se partida cu prima victorie a CSM Ploiești în acest campionat, cu care a și scăpat de ultima poziție în clasament. De cealaltă parte, HCM Roman a înregistrat al patrulea rezultat consecutiv nefavorabil, dar se menține pe poziția a șaptea.

 

Cele două formații

 

CSM Ploiești: Cristescu, Tănase – Enescu (8 goluri – 6 din aruncări de la șapte metri), Toma (5), Ștefan (3), Manda (3), Luca (2), Moroianu (1 – din 7 metri), Iovănescu (1), Zavragiu.

HCM Roman: Vișan, Polocoșer – Marin (10 – 2 din aruncări de la 7 metri), Din (3), Goran (2), Amoagdei (1), Gherman (1), Agrigoroaei (1), Stoleru, Joldeș, Garipova, Krumova.

Echipa gazdă a beneficiat de șapte aruncări de la șapte metri, toate transformate, în vreme ce HCM Roman a avut parte doar de patru asemenea aruncări, dintre care doar două au fost fructificate. CSM Ploiești a fost penalizată de trei ori cu eliminări temporare, în vreme ce HCM Roman a fost pedepsită de patru ori.

 

„Ploieștiul a jucat cu cuțitul la os”

 

Simona Gogârlă (antrenor, CSM Ploiești): „Este extraordinar ce s-a întâmplat astăzi. Este prima victorie a mea în Liga Națională. Dacă vom fi o echipă, ca astăzi, s-ar putea să ne întoarcem victorioase și din deplasarea de la București, din etapa viitoare. Vom vedea pe parcursul returului cine va mai intra în hora retrogradării„.

 

 

Corneliu Bădulescu (antrenor, HCM Roman): „Numeroasele accidentări, dintre care cinci din formula de bază, ne-au afectat jocul. Handbalistele care le-au înlocuit pe titulare nu s-au ridicat la nivelul acestora. Sper să ne prindă bine perioada de întrerupere, să refacem măcar două dintre jucătoarele accidentate și apoi să câștigăm meciul cu Galațiul, din ultima etapă a turului. Ploieștiul a jucat cu cuțitul la os, având șanse minime de a scăpa de retrogradare. Sunt fluctuații de formă la fiecare echipă, iar noi vrem să depășim această perioadă mai grea. Este greu să mai sperăm la cupele europene. Cele patru echipe din față s-au distanțat. La această oră, estimez o clasare a noastră la mijlocul clasamentului, la finalul campionatului„.

 

Etapă agitată, cu mulți nervi

 

Rezultatele etapei a zecea: Oltchim Râmnicu Vâlcea – Dunărea Brăila 30-22, HC Zalău – Universitatea Jolidon Cluj 30-30, ASC Corona 2010 Brașov – CSM București 28-27, CSM Ploiești – HCM Roman 23-18, Danubius Galați – HCM Baia Mare 28-33. Etapa a fost una agitată, cu partide în care nervozitatea a atins cote înalte, așa cum a fost la Brașov sau la Zalău, spre exemplu. La Brașov, CSM București a fost condusă cu 8-3, a revenit puternic și, cu 20 de minute înainte de final conducea cu 20-16. Într-un sfârșit de joc incandescent, Brașovul s-a impus la limită, 28-27, antrenorul bucureștean Vasile Mărgulescu acuzând cuplul de arbitri că și-a bătut joc de munca echipei sale. În cazul unei victorii a echipei oaspete, care se profila la un moment dat, dar chiar și în cazul unui rezultat de egalitate, CSM București ar fi devansat în clasament pe HCM Roman. Un alt meci cu scântei a fost cel de la Zalău, cu antrenorul Gheorghe Tadici trimis în tribună de către arbitri. Un alt rezultat favorabil echipei romașcane a fost cel de la Galați, unde Danubius a fost învinsă și a ratat ocazia de a se apropia. Mai mult chiar, echipa din Galați a preluat lanterna roșie cu această ocazie.

Campionatul se va întrerupe zece zile, întrucât selecționerul Gheorghe Tadici a convocat componentele lotului național pentru un mic stagiu de pregătire la Râmnicu Vâlcea, acolo unde reprezentativa României va susține două meciuri de verificare în compania Oltchim-ului.

Următoarea etapă va avea loc miercuri, 30 ianuarie, când HCM Roman va juca pe teren propriu cu Danubius Galați, într-un meci  decisiv pentru zona inferioară a clasamentului.

 

Clasament

 

1 Oltchim            9        9        0        0        301-211      18
2 Baia Mare        9        7        0        2        265-237      14
3 Brașov              9        6        0        3        276-239      12
4 Cluj                   10      5        2        3        284-279      12
5 Zalău                9        4        2        3        228-210      10
6 Brăila               9        5        0        4        235-227      10
7 Roman             9        3        1         5        202-221       7
8 București         9        3        0       6        241-242       6
9 Craiova             9        1        2        6        194-235      4
10 Ploiești            9        1        2        6        201-244      4
11 Galați               9        1        1         7        205-255      3

COMENTARII

WORDPRESS: 0