Prima paginăSport

HCM Roman a jucat de la egal la egal cu campioana

Dimensiune text

HCM Roman – HCM Baia Mare 20-25 (13-13), în primul meci din cadrul semifinalelor campionatului Ligii Naţionale de handbal feminin. Returul va avea loc vineri, 15 mai. 

HCM Baia MareHCM Roman a făcut o partidă foarte bună în compania campioanei României, HCM Baia Mare, luni, 11 mai, în primul meci al semifinalelor Ligii Naţionale de handbal feminin, disputat în Sala Sporturilor din Roman. Deşi scorul nu i-a fost favorabil, 20-25 (13-13), echipa pregătită de Florentin Pera şi Viorel Lazăr s-a ridicat la nivelul adversarei sale mult mai bine cotate şi, chiar, a fost peste aceasta în anumite momente din partea întâi a jocului, când a şi condus, constant. Publicul spectator a avut ce vedea şi spectacolul a fost unul de calitate, cu o echipă a Romanului extrem de dezinvoltă şi eficientă în primul sfert de oră, mai ales. Astfel, cu Toskovic în poftă de gol, Romanul a ajuns să conducă la trei goluri, 4-1, în minutul 5, diferenţă care s-a păstrat până în minutul 10, când se înregistra 6-3. Replica băimărencelor nu s-a lăsat aşteptată şi Do Nascimento a restabilit egalitatea, 6-6, dar tot HCM Roman s-a aflat în iniţiativă până la pauză: 8-7, 10-9, 13-12, 13-13, cu goluri frumoase ale HCM Roman şi de pe pivot, şi de la 9 metri, şi pe contraatac.

La reluare, situaţia s-a schimbat. Deşi nu avea nevoie, HCM Baia Mare a primit şi un pic de ajutor de la cele două arbitre, suficient încât să preia iniţiativa, 14-16 în minutul 35. Zece minute mai târziu, diferenţa avea să se mărească, 16-20, perioadă în care Romanul a ratat şi două aruncări de la 7 metri. În minutul 50, Mihalschi a primit cartonaş roşu direct, uşor acordat, la un fault de joc. Finalul a aparţinut formaţiei oaspete, care a condus şi cu 25-19, scorul final rămânându-i favorabil, 25-20.

HCMHCM Roman: Tymoshenkova, Polocoşer – Horobeţ (3 goluri, 1 din 7 metri), Băbeanu (1, din 7 metri), Mihalschi (3), Druţu, Agrigoroaei (3), Iuganu (3, 1 din 7 metri), Toskovic (5, 1 din 7 metri), Stoleru (2), Crap, Chitacu, Genkova, Vîlcu.

HCM Baia Mare: Ungureanu, Arenhart – Do Nascimento (8, 3 din 7 metri), Geiger (5), Buceschi (3), Szucs, Abbingh, Ardean (3, 1 din 7 metri), Makeeva (2), Tătar, Herrem (4). Antrenor: Anton Tiselj.

Meciul următor va avea loc vineri, 15 mai, pe terenul echipei din Baia Mare.

Florentin Pera (antrenor, HCM Roman): „Aşa cum ne aşteptam, jocul împotriva campioanei României a fost foarte dificil, ţinând cont de valoarea lotului acesteia şi de obiectivele de performanţă ale sale. Noi am încercat – şi, în mare parte, am reuşit – să jucăm de la egal la egal cu Baia Mare, dar faptul că aceasta dispune de un lot mai valoros şi cu un echilibru mai mare pe posturi şi-a spus cuvântul. Acest lucru s-a simţit în partea secundă a meciului. Sunt mulţumit de jocul din prima jumătate, când am pus probleme serioase adversarei. Ne bucură şi ne dă speranţe pe mai departe. HCM Roman este calificată în cupele europene şi orice rezultat pozitiv reprezintă un bonus”.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0